reklamı kapat

POPÜLER

iPhone 15 Serisi LOG Tasarım iPhone 16 Pro iPhone 16 Pro Max

2025 iPhone’ları için ilginç iddia: “iPhone 17 Slim”

 - Güncelleme: 06 Mayıs 2024 09:51

Haitong International Securities analisti Jeff Pu, 2025 iPhone’ları için dikkat çeken iPhone 17 Slim iddiasını ortaya atmış durumda.

Jeff Pu’nun yeni iddiasına göre 2025’in eylül ayında karşımıza spesifik olarak iPhone 17, 17 Slim, 17 Pro ve 17 Pro Max modelleri çıkarılacak. Yeni gündeme gelen 17 Slim modeli Plus’ın yerini alacak, aile sırasıyla 6,1-inç, 6,6-inç, 6,3-inç ve 6,9-inç OLED ekranlar üzerine kurulacak. 15 Plus’ta 6,7-inç ekrana yer veren, yıl sonunda gelecek 16 Plus’ta da 6,7-inç’te kalacağı beklenen Apple’ın, 6,6-inç ekranlı 17 Slim modelini daha ince tasarlandığı iddia ediliyor, bunun özellikle bataryaya yönelik olumsuz etkisi şimdiden merak uyandırıyor. Tüm ailenin Dynamic Island taşıyacağı ancak 17 Pro Max’teki adanın “metalens” teknolojisiyle daha ufak olacağı (Bu teknoloji FaceID altyapısının ufaltılmasına imkan tanıyacak deniyor) da söyleniyor, iPhone 17 ve 17 Slim’de 8 GB RAM ile A18 ya da A19 işlemcinin olacağı, 17 Pro ve 17 Pro Max’in ise 12 GB RAM + A19 Pro ile donatılacağı gelen yeni iddialar arasında yer alıyor. Her dört telefona da 24 megapiksel selfie kamerası koyacak denilen Apple, selfie kamerasını ve TrueDepth kamera sistemini ekran altına ancak 2026 yılında alacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu aralar elbette sık sık önümüzdeki eylül ayında tanıtılacak iPhone 16 ailesi gündemde düşmüyor. Örneğin bu telefonlarda lens flare sıkıntısının bir sorun olmaktan çıkarılacağı iddia ediliyor. Son yıllarda çıkan tüm iPhone modellerinde gece çekimlerde ortaya çıkan ışık yansıması / lens flare sorunu bulunuyor. İstisnasız olarak tüm seride görülen bu sorun, özellikle gece video çekerken can sıkıyor. Bu problem geceleyin otomobil farı ya da benzeri bazı direkt ışıkların videoya noktalar / yansımalar / lens flare halinde girmesi şeklinde kendisini gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tüm detaylarına burada yer verdiğimiz yeni iPhone 15 ailesindeki kameralarda bu sorunu ortadan kaldırmak adına özellikle üstüne durulan yeni yansıma önleyici katmanlar kullanan Apple, yukarıdaki inceleme videosunda da görebileceğiniz üzere problemi tamamen ortadan kaldırmayı başaramamış durumda. Yeni yansıma önleyici katman durumu belirli şartlar altında düzeltmiş ancak gece video çekimlerinde halen çok rahatsız edici çok katmanlı yansımalar görünmeye devam ediyor. İşte bu durum gelen yeni bilgilere göre iPhone 16 Pro serisi ile ortadan kaldırılabilir.

Apple’ın bu problemi bitirmek adına yeni bir lens üretim tekniği üzerinde çalıştığı aktarılıyor, süreç direkt olarak optik üretiminde ortadan kaldırılacak ya da minimize edilecek gibi görünüyor. Yeni tekniğin aynı zamanda “ghosting” olarak geçen ve çift görüntü yaratan optik sorununu da ortadan kaldıracağı iddia ediliyor, bu durum elbette son kullanıcı için güzel görünüyor. Video konusunda çok güçlü olan ancak lens flare nedeniyle çoğu kişiyi özellikle gece çekimlerinde pişman eden iPhone’lar, bu güncelleme ile beraber yine birçok kişinin gece çekimlerindeki olmazsa olmazı halini alabilir.

iPhone 17 yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli