reklamı kapat

POPÜLER

Proton Perdana

Proton Perdana

Lotus Evora

PSA grubu Opel’in ardından büyümesini iki yeni satın almayla sürdürebilir

 - Güncelleme: 26 Mart 2017 22:14

Fransız grup pazar payının yanı sıra otomobil teknolojilerine de olumlu katkı sağlayacak bir anlaşmaya yakın zamanda imza atabilir.

Volkswagen grubuyla olan rekabette elini güçlendirmek ve pasta payını artırmak adına bu ayın ilk haftası içerisinde Opel’i satın alan PSA grubunda çalışmalar devam ediyor. Satın almanın resmi imzalarla açıklanmasının ardından Opel’in geliştirme sürecini yürüttüğü yeni Corsa‘ya müdahale ederek tanıtım tarihini erteleyen PSA yetkilileri bu yatırımın karşılığı almak adına işini şansa bırakmak istemiyor. Opel’i satın almasıyla birlikte Volkswagen’in ardından Avrupa’da ikinci sıraya yerleşen PSA grubunda bu hareketlilik devam edecek gibi gözüküyor. Grubun bu seferki hedefiyse Proton ve Lotus. Geely ile birlikte Proton ve Lotus’u satın almak için niyetli olan Fransız grup, Geely’nin satın alma sürecinden çekilmesiyle birlikte bu iki markayı satın alma potansiyeli olan tek opsiyon olarak kalmış gibi gözüküyor. Küresel pazardaki yükseliş stratejisini bölge bölge yürüten PSA, Proton ile birlikte Güneydoğu Asya‘da da pazara çıkma şansı yakalayabilir. Madalyonun diğer yüzündeyse yayılma politikasından çok daha değerli bir etmen var; Lotus!


Lotus eskisi kadar ön planda olan bir otomobil üreticisi olmasa da kuruluş mantalitesi gereği sahip olduğu gövde ve performans teknolojileri bazında halen dünyanın önemli markaları arasında yer alıyor. PSA grubunun bu satın alma süreci hayata geçerse Lotus gibi bir marka grubun otomobil teknolojilerine şüphesiz olumlu etki yaratacak. Kaynaklara göreyse Lotus’u da elinde bulundan Proton’un sahipleri markaların hisseli satış konusuna sıcak bakıyor. Anlaşılan o ki tıpkı Opel sürecinde olduğu gibi bizleri yakın dönemde yine hareketli bir dönem bekliyor.