reklamı kapat

POPÜLER

teknopark

Türkiye ve Rusya arasında önemli teknoloji iş birliği

 - Güncelleme: 02 Nisan 2019 14:25

Rusya’daki Technopolis Moskova ve Teknopark İstanbul arasında bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Yapılan iş birliği kapsamında karşılıklı deneyimlerin paylaşılması ve teknoloji transferi gibi imkanlar sağlanacak. Teknopark İstanbul ile CTech, Yonda Teknoloji Mikroelektronik ve Anda Teknoloji şirketleri temsilcileri Technopolis Moskova Özel Ekonomik Bölgesi’ni (SEZ) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Technopolis’in tarihi, altyapıları, bölgede yaşayanların yararlandığı imkanlar anlatıldı. Görüşmenin sonunda işbirliği ve mutabakat anlaşması imzalandı. Technopolis Genel Müdürü İgor İşenko, Türk şirketleri ile gelecek vaat eden işbirliği imkanlarının bulunduğunu dile getirdi.

Technopolis Strateji Genel Müdür Yardımcısı Arslan Ayupov da anlaşmanın imzalanmasının iki tarafın da işbirliği ile ilgilendiğini gösterdiğini kaydetti. Ayupov “İmzalanan anlaşma karşılıklı olarak deneyimlerin paylaşılması, işbirliği, teknoloji transferi ve uluslararası anlamda partnerlik ilişkilerinin güçlendirilmesini sağlayacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknopark hakkında bilgi

Bilim parkı veya teknopark, ticarî amaçlı bilimsel veya endüstriyel araştırma yapılan binalardan oluşan bir bölgedir. Araştırma parkı, teknoloji parkı, teknopolis, teknokent ve biyomedikal park gibi terimler de kullanılıyor. Hangi terimin kullanıldığı yapılan araştırma ve geliştirme türüne bağlıdır. Çoğu zaman bilim parkları veya teknoparklar üniversiteler ile ilişkilidir veya onlar tarafından işletiliyor. Teknopark ve benzerleri genelde merkezî bir yönetim yapısına sahiptirler. Tipik olarak parktaki kurum ve şirketler ürün geliştirme ve yenilik yapmaya odaklıdırlar. Buna karşın sanayi siteleri imalata yoğunlaşmıştır, “iş parkları” ise idarecilik işlevlerine ağırlık veriyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon