reklamı kapat

POPÜLER

Avrupa Birliği Akıllı telefon

Akıllı telefon sektörünü değiştirecek önemli düzenleme

Avrupa Komisyonu akıllı telefon ve aynı zamanda tabletler ile alakalı önemli bir plan içerisinde bulunuyor. İşte ortaya çıkanlar;

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda elektronik atığı azaltmak adına Avrupa’da satılacak telefonlar için bir ortak şarj girişi hamlesi ile gündeme gelmişti. Daha sonra komisyonunu cihazlardaki pil değişimini kolay hale getirme yönünde çalışmaları olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise komisyonun alandaki tüm planları ortaya çıktı. Avrupa Komisyonu, daha yaşanabilir ve temiz bir Avrupa için elektronik atık konusuna ciddi önem veriyor. İşte bu noktada Avrupa’da satılacak gelecek akıllı telefon ve tabletlerin daha uzun ömürlü olması isteniyor. Ürünlerin daha sağlam tasarlanması, tamirinin kolay olması ve pil değişiminin basit olması hedeflenenler arasında. Bunları sağlayan üreticilere önemli avantajlar sağlayacağı aktarılan komisyon, bu sayede de satın alınan cihazların günümüzde olduğundan çok daha uzun süre kullanılmasını amaçlanıyor. Elektronik atığın bu şekilde ciddi olarak azalacağını düşünen komisyon, aynı zamanda elektronik ürünlerin üretimini de çevreci yapmak istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa Komisyonu akıllı telefon modelleri üstünden başka bir plan daha yapıyor

Bu hatırlarsınız daha önce ortaya çıkmıştı. Komisyon telefonların paketlerinde daha fazla geri dönüştürülebilir materyal kullanılmasını istiyor. Bu da oldukça mantıklı görünüyor. Telefon kutuları genelde satış için saklanıyor ancak atılanların çevreye zarar vermemesi oldukça önemli görünüyor. Günümüzde her yıl 600 – 700 milyondan fazla telefon satılıyor. Bu açıdan kutularda bu tarz bir tasarruf çok mantıklı duruyor.

İlginizi Çekebilir

Huawei’nin kendi uygulama marketi