reklamı kapat

POPÜLER

DJI Matrice 30 Enterprise drone

DJI Matrice 30 Enterprise drone

Profesyonel kullanıma özel DJI Matrice 30 Enterprise drone tanıtıldı

 - Güncelleme: 21 Mart 2022 16:55

DJI’ın bugün bir etkinlik yapacağını ve burada bir drone tanıtacağını belirtmiştik. Bu model direkt olarak DJI Matrice 30 Enterprise oldu.

DJI Matrice 30 Enterprise, isminde de geçtiği üzere normal kullanıcılara değil kurumsal alana / şirketlere özel bir seçenek konumunda yer alıyor. Bu açıdan oldukça gelişmiş özellikleri bulunan ürün, özellikle suya karşı dayanıklı tasarlanmış. Yoğun yağmur altında dahi uçabilen drone, -20 derece gibi düşük sıcaklıklarda da sorun yaşamıyor. Su yanında çöl gibi alanlar için toza karşı da çok dayanıklı olan drone, katlanabilir yapısıyla taşınabilir yapıda. Bu konuda birçok rakip endüstriyel drone’dan ayrılan Matrice 30 Enterprise, teknik verilere göre 41 dakika boyunca havada kalabiliyor. Bu süre rekor kırmıyor olsa da birçok işlem için fazlasıyla yeterli görünüyor.

DJI Matrice 30 Enterprise ile gösterimi yapılan en önemli yeniliklerden birisi, geliştirilen özel istasyon oldu. Bu otomatik olarak açılır / kapanır yapıda hazırlanan istasyon, drone’un iniş ve kalkışına uygun yapıda. Bu istasyonun amacı drone’u otonom görevlerde sürekli olarak çalışır halde tutmak olarak aktarılıyor.

Bulunduğu yerin lokal hava durumunu belirleyebilen, güvenlik kamerası taşıyan ve anten sistemleri olan istasyon, hızlı şarj özelliğine sahip ve 7 km menzil içerisinde otonom görevler için kullanılabiliyor. Bu istasyonun büyük endüstriyel sahalar için tasarlandığı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DJI Matrice 30 Enterprise modelini M30 ve M30T isimli iki farklı kamera ile donatılabilir hale getiren DJI, burada 4K video ile 200x dijital zoom yanında ihtiyaca bağlı olarak M30T ile termal görüntü yeteneği de sunuyor. Özel sistemiyle bir motoru bozulursa yere düşmeyen drone, şimdilik kaça satılacak bilinmiyor.

Bu drone’lar için kendi ekranına sahip yeni bir profesyonel kontrolcü tanıtan DJI, drone pazarındaki liderliğini kimseye kaptırmıyor. Bu arada firmadan önümüzdeki dönemde gelecek normal drone modelleri de bulunuyor.

DJI Matrice 30 Enterprise drone yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle