reklamı kapat

POPÜLER

Pardus ETA

Akıllı tahtalara yerli yazılım desteği: Pardus ETAP

 - Güncelleme: 12 Nisan 2021 19:19

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen Pardus ETAP, 100 binin üzerinde etkileşimli tahtada kullanılacak.

MEB’e bağlı okullarda kullanılacağı belirtilen arayüz için MEB ile Arçelik arasında bir anlaşma da sağlandı. Sözleşme ile Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı okullardaki derslik, laboratuvar ve atölyelerde öğrenci, öğretmen ile idarecilerin Pardus ETAP yüklü etkileşimli tahtalardan faydalanmaları mümkün olacak. Fatih Projesi kapsamında, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında hizmete sunulacak 28.000 adet etkileşimli tahta daha Pardus ETAP kullanılacak.

Pardus Etkileşimli Tahta Arayüzü Projesi (ETAP), TÜBİTAK ULAKBİM bünyesindeki Pardus ekibi
tarafından tamamen yerli kaynaklarla geliştirilmiş durumda, Pardus işletim sistemi üzerine inşa edilen arayüz, eğitime katkı sağlamayı amaçlıyor.

Arayüz üzerinde uygulamalar, Pardus Mağaza kullanılarak kolaylıkla kuruluyor. Arayüz, USB
anahtar ile EBA’da parolasız oturum açmayı olanaklı kılıyor. Arayüz panel üzerinden erişilen Ekran
Karartma özelliği sayesinde ekranın belirli bir kısmı veya tamamı karartılarak tüm dikkat istenilen bilgiye ya da öğretmen üzerine çekilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pardus ETAP, eğitime önemli katkı sağlamayı amaçlıyor

Arayüz için geliştirilmiş dokunma eylemleri sayesinde kullanıcılar etkileşimli tahtaların dokunmatik yüzeylerinden faydalanabiliyor. Arayüz, aynı anda birden fazla tahtada çalışma olanağı sunarak, öğretmenlerin etkileşimli tahtalardan en verimli şekilde faydalanabilmelerini sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’nin fütüristik telefon modeli ile tanışın