reklamı kapat

POPÜLER

Ultimaker 3

Ultimaker 3 Extended

Aynı anda iki farklı materyal ile baskı yapabilen 3D yazıcı: Ultimaker 3 [Video]

3D baskı sürecinde ev-ofis tipi kullanıma uygun, endüstriyel seviyeye yakın yeteneklere sahip yazıcılara baktığımızda aynı anda iki farklı materyali kullanabileceğiniz profesyonel yazıcı pek yok. Ultimaker bu sorunu çözüyor ve yeni nesil 3D yazıcı modeli Ultimaker 3 ve Ultimaker 3 Extended aynı anda iki materyal kullanabiliyor.

Ultimaker başta makerlar olmak üzere teknoloji severleri bir hayli heyecanlandıracak yeni nesil 3D yazıcılarını tüm dünya ile aynı anda İstanbul’da düzenlenen özel bir etkinlikte tanıttı. Bizim de LOG olarak katıldığımız etkinlikte tanıtılan Ultimaker 3 ve Ultimaker 3 Extended çok daha profesyonel baskılar almayı sağlayan heyecan verici özelliklerle geliyor.

Ultimaker 3

Ultimaker 3 Extended


Yeni tanıtılan 3D yazıcılar küçük tasarım değişiklikleriyle işlevselliği en üst noktaya çıkarıyor. Ultimaker 3’ün baskı hacmi 215 x 215 x 200 mm iken daha büyük baskılar için Ultimaker 3 Extended 215 x 215 x 300 mm’lik bir baskı hacmi sunuyor. Ultimaker yeni nesil yazıcılarını bügüne kadar üretilmiş endüstriyel seviyeye en yakın masaüstü yazıcılar olarak tanımlıyor. Ultimaker 3 ile sunulanlar göz önüne alınınca çok da haksız sayılmazlar.

Değiştirilebilir baskı uçlarıyla gelen Ultimaker 3 ve Ultimekar 3 Extended, yeni sistemiyle daha hızlı ve daha kaliteli baskılar almayı mümkün kılıyor. Aynı şekilde gelişmiş soğutma sistemi pürüzsüz ve profesyonel baskıların da önünü açıyor. Dahili Wi-Fi ile tek tuşla baskı alabileceğiniz gibi USB ile de baskılarınızı yapabilirsiniz. Yazıcının üzerinde yer alan dahili kamera sayesinde de baskı sırasında uzaktan baskı durumunu kontrol etmek ve yönetmek mümkün. Maksimum çözünürlüğün 20 mikron olduğu yazıcılar STL, OBJ ve 3MF dosyalarını da destekliyor. Ancak en dikkat çekici özelliği çift baskı ucuna sahip olması.


Ultimaker 3 ve Ultimaker 3 Extended’ın çift baskı ucu aynı anda iki materyal ile çalışmayı mümkün kılıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Öncelikle çift renkli baskılar alarak daha gerçekçi prototipler ya da gelişmiş ürünler elde etmek mümkün. Ancak cihazın asıl alametifarikası karmaşık geometrik şekilleri dahi bu çift baskı ucu sayesinde basabilmesi. Baskı ucu girişlerinden biri ana materyal diğeri ise yardımcı materyal için bulunuyor. PLA kullanan cihaz PVA‘yı yardımcı materyal olarak kullandığında ise harikalar yaratabiliyor. PVA’yı destek madde olarak kullanan Ultimaker 3, uygulaması aracılığıyla PVA’nın nereleri doldurması gerektiğini saptayabiliyor. Karmaşık bir şekli bastıktan sonra temizleme derdi de yok. Zira baskıyı suya koyduğunuzda PVA suda çözülüyor ve baskınız herhangi bir zarar görmeden ortaya çıkıyor.

Yakın zamanda yeni bir 3D yazıcı almayı düşünüyor ya da sahip olduğunuz yazıcınızı değiştirmek istiyorsanız Ultimaker 3 aklınızı çelecek cinsten yeteneklere sahip. Ultimaker 3 ve Ultimaker 3 Extended sırasıyla 4.200 euro+KDV ve 4.800 euro+KDV Türkiye fiyatıyla 3dörtgen‘de satışa sunuluyor.

VİDEO