T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yasağı hakkında yeni bir açıklama daha yaptı.
Uraloğlu bugün yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı. Abdulkadir Uraloğlu dün de şunları söylemişti: “Hepimizin kullandığı, ülkemizde 60 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal medya platformuna karşı yaklaşımımız asla yasakçı bir bakış açısıyla olmadı. Bizim “Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız” üzerine kurulu bir yaklaşımımız yok. Gözden kaçırılmaması gereken konu şu ki; bizlerin ülke olarak gösterdiği demokratik yaklaşımı maalesef bu platformlar göstermiyor. Bütün platformlarla her zaman iletişim halindeyiz. Bizlerin de isteği faaliyetlerini devam ettirmeleri yönünde. Ama katalog suçlar dediğimiz toplumun ve ülkemizin hassasiyetleri noktasında tabii ki takiplerimizi yapıyor olacağız.”
🎙Hepimizin kullandığı, ülkemizde 60 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal medya platformuna karşı yaklaşımımız asla yasakçı bir bakış açısıyla olmadı.
Bizim “Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız” üzerine kurulu bir yaklaşımımız yok.
Gözden kaçırılmaması gereken… pic.twitter.com/6bEQWDcHzu
— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) August 9, 2024
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yasak hakkında dün Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuştu. Bakan Yusuf Tekin tam olarak şunları söylemişti: “Günümüz dijital çağında, çocuklarımızın güvenliği ve sağlıklı gelişimi her zamankinden daha büyük bir önem taşımaktadır. Okullarımızın, öğretmenlerimizin ve eğitim öğretim ortamlarımızın yanında bilhassa sosyal medya mecraları da evlatlarımızın gelişiminde etkilidir. Bakanlık olarak, çocuklarımızın dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden korunması ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesi için çeşitli önlemler almaktayız. Son yıllarda, sosyal medya platformları ve çevrim içi oyunlar, çocuklarımızın zamanının büyük bir kısmını almaktadır.
Bu platformlar, öğrencilerimizin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yapabilmektedir. Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformlar, çocuklarımızın dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve dijital faşizm olarak adlandırabileceğimiz kontrolsüz içeriklerle karşılaşmasına neden olabilmektedir. Hiç kuşku yok ki, dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklarımıza saygı duyması elzemdir. Unutmayalım ki, evlatlarımızı sosyal medya araçlarının #DijitalFaşizm’inden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. #DijitalFaşizme hep birlikte dur demeliyiz!”