Bunu da gördük: “Günlük de kullanılan ve tam 500 km/s hıza çıkabilen Ford GT”

20 Aralık 2022 17:29

Rüya gibi ama değil. Şaka gibi ama gerçek. Bu özel modifiye edilen 2006 Ford GT, tam 500 km/s hıza çıkabiliyor.

Çoğu kişinin yasal hız limitleri nedeniyle 140 km/s hızdan fazlasına ulaşabilen bir araca ihtiyacı bulunmuyor. Ancak elbette bu durum otomobil firmalarını sıralamıyor. Birçok üst seviye araç 300 km/s hıza rahatlıkla ulaşabiliyor. Hatta Bugatti Chiron Super Sport gibi uçuk araçlar ile 400 km/s hızlar dahi geride bırakılabiliyor. Bugün karşımıza çıkan 2006 model Ford GT ise yukarıdaki videoda da görebileceğiniz üzere tam 500 km/s hıza çıkabiliyor. Bu kadar yüksek performans için çok ciddi şekilde modifiye edilen araç, buna rağmen şaşırtıcı şekilde günlük olarak da kullanılıyor.

Aktarıldığı kadarıyla Johnny Bohmer’in sahibi olduğu araçta klima, elektrikli camlar ve stereo ses sistemi yer alıyor. Genelde bu tarz araçlardan daha yüksek performans için ağırlık yapan bu donanımlar kaldırılıyor. Bohmer’in bu aracı yaşadığı yer olan Florida’da halka açık yollarda kullandığı ve hatta yasal hız limitlerine uyarak çocuklarını okula götürüp getirdiği belirtiliyorBu gerçekten çok şaşırtıcı görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üzerinde çok uzun zamandır çalışmalar yapılan aracın spesifik olarak ne kadar bir beygir / tork gücüne sahip olduğu açıklanmıyor. 500 km/s hıza çıktıktan sonra ancak özel bir paraşüt yardımıyla durabilen araç, yüksek hızdaki stabil yapısıyla hayranlık uyandırıyor.

Özel 2006 Ford GT yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş