Çift “Future Shock” ile dikkat çeken gravel bisiklet: Specialized Diverge STR

21 Ekim 2022 09:57

Bisiklet modelleri Türkiye’de de satılan Specialized, bugün çift “Future Shock” ile dikkat çeken gravel bisiklet Specialized Diverge STR ile ses getirdi.

Bisiklet pazarının üst seviye firmalarından olan Specialized, ürün gamını büyütmeyi sürdürüyor. Bugün elektrik desteği olmayan gravel bisiklet modeli Specialized Diverge STR ile karşımıza çıkan firma, burada özellikle çift Future Shock kullanımı ile dikkat çekiyor. Firmanın büyük önem verdiği “Future Shock”, temelde bisiklet gövdesine gizlenmiş bir süspansiyon sistemi. Fotoğraflarda net olarak görünmüyor ancak Diverge STR modelinde iki farklı süspansiyon yer alıyor. Bunlardan bir tanesi direkt olarak gidonun altında yani önde yer alıyor. Bu 20mm hareket mesafesi olan sistem sayesinde bozuk yollardaki darbeler ciddi oranda emilerek konforlu bir sürüş sağlanıyor.

Diverge STR modelinin arkasında da bir “Future Shock” süspansiyon yer alıyor. Bu gövdeye yatay olarak konumlandırılan süspansiyon, önden farklı olarak selenin alt kısmında görülebiliyor ve 30mm hareket aralığı ile bozuk yollardaki darbeleri ciddi oranda sönümleyebiliyor. Bu hidrolik sistem için selenin bağlandığı bölüm de ileri ve geriye doğru hareket ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada görebileceğiniz “Future Shock” sistemi normal süspansiyon sistemlerinden daha hafif ve uzun ömürlü. Kişilerin zevkine göre bir seviye sertlik ayarı bulunan altyapı, firmanın açıklamasına göre normal sistemlerden daha yüksek bir sürüş verimi getiriyor. Bu sistemde hareketli gövdeye sahip dağ bisikletlerinde görülen zıplama olmuyor, çünkü direkt olarak sabit bir kadro kullanılıyor. Böylelikle konfor ve performans dengesi daha iyi kuruluyor.

Future Shock yanında üst seviye malzemeler kullanılarak üretilen Specialized Diverge STR, karbon fiber kadro ile hafif ve sağlam bir seçenek konumunda bulunuyor. Bu kadar iyi detayın tek olumsuz yanı ise 7.500 dolarlık başlangıç fiyatı oluyor. Bisikletin tanıtım videosu ise sayfanın en üstünde yer alıyor.

Specialized markasının Türkiye’de satılan tüm bisiklet modellerine direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Gravel bisiklet Specialized Diverge STR yanında bu da ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Paylaş