Dünyanın en pahalı iPhone Xs ve iPhone Xs Max’i nerede satılıyor?

14 Eylül 2018 11:30

Apple‘ın yeni modelleri iPhone Xs ve iPhone Xs Max, özelliklerinden ziyade fiyatlarıyla konuşuluyor. Türkiye’de satış fiyatı için şimdilik tahmini değerler mevcut. Peki dünyanın kalanı ne alemde?

Apple’ın yeni akıllı telefonları üzerindeki tartışmalar yakın zamanda sonlanacak gibi durmuyor. Türkiye’de 10.000 TL satış fiyatına ulaşan 64 GB’lık iPhone X modelinden sonra yeni gelecek iPhone Xs ve iPhone Xs Max, olası fiyatlarıyla korkutuyor. Hatta “En ucuza hangi ülkeden alınır?” tartışmaları daha telefon çıkmadan yapılmaya başlanmış durumda. Ancak döviz kuru göz önüne alınınca o zaman da çok ucuza olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Çünkü bu iki model halihazırda Amerika’da da alabileceğiniz en pahalı modeller arasında yer alıyor. Tabii lüks telefon üretmeleriyle tanınan markaları bir kenara bırakarak, tüm son kullanıcıyı kapsayan markalar arasında yapıyoruz bu kıyası. Peki hangi ülkede ne kadara satılıyor bu cihazlar?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amerika’dan sonra en ucuzu Japonya

Liste geçmiş yıllarda olduğu gibi pek değişmiyor 999 dolar başlangıç fiyatına sahip olan iPhone Xs’yi Amerika’dan sonra en uygun 1.008 dolarla Japonya’da satın almak mümkün oluyor. Japonyayı 1.095 dolarla Hong Kong takip ediyor. Liste uzadıkça fiyat tatsızlaşıyor. Cihaz İtalya‘da 1.392 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

iPhone Xs Max’ın 512 GB’lık en büyük kapasiteli sürümü ise Amerika’da 1.449 dolardan başlıyor. Bu cihazı İtalya‘da satın almanın bedeli 1.978 dolara kadar çıkıyor. Bu iki cihazın Türkiye fiyatı ise ne kadar olacak merakla bekliyoruz. Ancak cihazların satış fiyatlarından önce servis fiyatlarının belli olduğunu hatırlatalım. Hasar tamiri için 7.299 TL‘ye kadar çıkan fiyat listesine bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Her bir model için yazdığımız fiyat listesi haberin devamında yer alıyor. Para birimi dolar olmayan ülkelerde güncel kur üzerinden fiyatlar dolara çevrilmiştir.

Paylaş