reklamı kapat

POPÜLER

Otomotiv yedek parça

Enflasyon etkisi; otomotiv yedek parçalarında yüzde 200’e varan artış

Döviz kuru ve enflasyon etmenleri otomotiv dünyasının her alanını radikal şekilde etkilemeye devam ediyor.

Haziran ayıyla birlikte yeni bir boyuta geçen otomobil fiyatları, son dönemlerdeki en ciddi artışlarından birisine sahne oluyor. Alım gücünün her geçen gün gerilediği Türkiye’de araç sahipleri için diğer yan operasyonlarda da ciddi maliyetler ortaya çıkmış durumda. Bakım ve onarım gibi süreçler için de sektör temsilcilerinden gelen açıklamalar, gelinen seviyeyi bir kez daha gösteriyor. Premium araçlara servis hizmeti veren Aşin Otomobil, yüksek enflasyon ve yüksek döviz kurunun satış sonrasında belirli yedek parçalarda yüzde 200’e varan artışlar görüldüğünü açıkladı.

Otomotiv sektörü yüksek döviz ve enflasyon

Yüksek enflasyonun servis sahipleri ve yatırımcılar için en büyük handikap olduğunu söyleyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “İçinde bulunduğumuz şartlarda yeni bir yatırım yaparak sektöre katma değer sağlayacak adımlar atmak istiyoruz ama birkaç sefer düşünüyoruz. Zira sektör temsilcileri olarak değil 1 ay sonrasını, 1 hafta sonrasın bile artık öngörmek zor. Yıllardır aynı otomobile sahip olanlar için de otomobilin yürütme maliyetleri radikal boyutlara ulaştı. Lüks araç sahipleri için de artık zorlayıcı, trafik sigortası, kasko, vergi, yakıt, lastik dışında bir de otomobilin bakım maliyetlerini düşünmek durumunda olan tüketicilerin eğilimi, sektörün gelişimindeki en önemli unsur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomotiv sektörünün her alanında olduğu gibi satış sonrası hizmetlerde de etkilendiğimiz en önemli hususlar yüksek enflasyon ve yüksek döviz kuru. Bakım maliyetlerinde son 1 yılda ortalama yüzde 100’e yakın artış yaşanmasının birinci sebebi 1 yılda yedek parça fiyatlarında yüzde 91 artışla karşı karşıya kalmamız; sahada ise belirli yedek parçalarda yüzde 200’e varan artışlar görüyoruz. Hem sektöre emek veren çalışanların mutluluğu, hem de tüketicilerin memnuniyetine yüksek enflasyon ve yüksek döviz kuru sekte vuruyor. Sektör yüksek enflasyon ile büyüyemez, gelişim gösteremez. Servis sahipleri olarak çalışanlarımızı ve araç sahiplerinin motivasyonunu korumaya çabalıyoruz. Sektörün gelişmesi için düşük enflasyon, makul döviz kuru, düşük faiz ve araç sahibi olmayı kolaylaştıran yeni finansal çözümler kaçınılmaz.
” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR