Facebook uygulaması için beklenen yenilik geliyor

06 Haziran 2020 15:00

Sosyal medya devi Facebook, ana uygulamasında uzun zamandır beklenen bir özelliği artık sonunda kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Facebook, WhatsApp, Messenger ve Instagram’a “dark mode” yani “koyu arayüz” modu getirdi. Ancak biliyorsunuz halen ana uygulama iOS ve Android tarafında siyahlara bürünmüş değil. İşte bu uzun zamandır değişmesi beklenen özellik, çok yakında geliyor. Çünkü iOS sonrasında Android sürümün de kullanıma hazır “dark mode” görselleri ortaya çıkmış durumda. Artık çok yakında her iki platform için de herkesin kullanımına çıkacağı görülen mod, direkt olarak ayarlar içerisinden açılabiliyor ve istenirse sistem ile uyumlu olarak görev yapıyor. Yani sistemde koyu mod açıksa uygulama buna bağlı olarak koyu moda otomatik olarak geçebiliyor. Bu süreç tam ters olarak da çalışıyor. Bu arada Facebook’un Android uygulamasında koronavirüs ile alakalı yeni detaylar da geliyor. Hepsine ek olarak sunulacak Time On Facebook ayarı da uygulamada geçirdiğiniz zamanı yönetmenize imkan tanıyor. Bunlar da çok yakında çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook kısa süre önce güzel bir imkan ile gündem olmuştu

Artık Facebook içerisindeki fotoğraflar tüm dünya genelindeki kullanıcılar tarafından Google Fotoğraflar içerisine alınabiliyor / yedeklenebiliyor. Daha önce belirli pazaralara özel olan bu özellik, artık herkes için aktif edilmiş durumda. Bu işlem ayarlardaki “Facebook Bilgileri” – “Fotoğraflarının veya Videolarının Bir Kopyasını Aktar” seçeneği ile yapılabiliyor. Böylece güzel içerikler kolaylıkla başka bir dünyaya yedeklenmiş oluyor.

İlginizi Çekebilir

LG’nin dikkat çeken yeni modeli Velvet

Paylaş