İnternet devi Google, yeni ortaya çıktığı kadarıyla yapay zeka odaklı AI Test Kitchen araçlarını Türkiye dahil birçok pazara açtı.
Buradaki resmi sayfada, “Yapay zeka ile yaratıcılığın kesiştiği noktada denemeler yapın” açıklamasıyla öne çıkarılan araçlar, Imagen 3 temelli görsel üretme sistemi ImageFX, Türkiye’de kullanmak için halen bekleme listesine girilmesi gereken video üretme sistemi VideoFX, müzik üretme odaklı MusicFX ve metin üretme odaklı TextFX. Araçlardan VideoFX için Google’ın yaptığı açıklama şöyle: “VideoFX, kendi sentetik videolarınızı oluşturmanıza olanak tanıyan deneysel bir teknolojidir. Başkalarının haklarına saygı göstermeyi ve özellikle kişilerle ilgili video üretirken sorumlu davranmayı unutmayın. Videolar, kişiler de dahil olmak üzere farklı konular hakkında yanlış bilgiler gösterebileceği için lütfen bunları kullanmadan önce gözden geçirin. Politikalarımız veya geçerli yasalar uyarınca videoların kaldırılmasını talep edebilirsiniz. VideoFX, Google’ın üretken modeli Veo tarafından desteklenmektedir ve tüm videolara dijital filigran yerleştirmek için Google DeepMind’ın yeni filigran teknolojisi SynthID’yi kullanır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yapay zekayı herkes için daha iyi hale getirirken yardımınıza ihtiyacımız var. Üretilen videolar ve istem önerilerimiz hâlâ deneysel aşamadadır. Uygunsuz içerik görürseniz lütfen buradan veya bayrak simgesini tıklayarak bildirin. Böylece, yapay zekayı birlikte sorumlu bir şekilde geliştirebiliriz.”
ImageFX için şunlar aktarılıyor: “ImageFX, kendi sentetik resimlerinizi oluşturmanıza olanak tanıyan deneysel bir teknolojidir. Başkalarının haklarına saygı göstermeyi ve özellikle kişilerle ilgili resim oluştururken sorumlu davranmayı unutmayın. Resimler, kişiler de dahil olmak üzere yanlış bilgiler gösterebileceği için lütfen bunları kullanmadan önce bir kez daha kontrol edin.
Politikalarımız veya geçerli yasalar uyarınca resimlerin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. ImageFX, Google’ın Imagen 2 modeli tarafından desteklenmektedir ve çıkışlara dijital filigran yerleştirmek için Google DeepMind’ın yeni filigran teknolojisi SynthID’yi kullanır. Yapay zekayı herkes için iyileştirirken yardımınıza ihtiyacımız var. Üretilen resimler ve istem önerileri deneyseldir. Politikalarımız veya geçerli yasalar kapsamında içerikleri bildirebilir veya bayrak simgesini tıklayarak geri bildirim verebilirsiniz. Böylece, yapay zekayı birlikte sorumlu bir şekilde geliştirebiliriz.”
MusicFX için şunlar aktarılıyor: “MusicFX, kendi müziğinizi oluşturmanıza olanak tanıyan deneysel bir teknolojidir. Belirli sanatçılardan bahseden veya vokalleri içeren bazı sorgular oluşturulamaz. MusicFX, Google’ın MusicLM modeli tarafından desteklenmektedir ve çıkışlara dijital filigran yerleştirmek için Google DeepMind’ın yeni filigran teknolojisi SynthID’yi kullanır. Yapay zekayı herkes için iyileştirirken yardımınıza ihtiyacımız var. Oluşturulan ses ve istem önerileri deneyseldir. Politikalarımız veya geçerli yasalar kapsamında içerikleri bildirebilir veya bayrak simgesini tıklayarak geri bildirim verebilirsiniz. Böylece, yapay zekayı birlikte sorumlu bir şekilde geliştirebiliriz.”
TextFX içinse şunlar aktarılıyor: “TextFX, metin ve dille yaratıcı olasılıklar oluşturarak yazma sürecini geliştirmenizi sağlayan deneysel bir teknolojidir. TextFX, kişiler de dahil olmak üzere yanlış bilgiler gösterebileceği için lütfen çıkışlarını doğrulayın. TextFX, Google’ın PaLM 2 modeli tarafından desteklenmektedir ve Lupe Fiasco ile yapılan ortak çalışmayla kariyeri boyunca geliştirdiği lirik ve dilsel tekniklerden ilham alarak geliştirilmiştir. Yapay zekayı herkes için iyileştirirken yardımınıza ihtiyacımız var. Oluşturulan çıkışlar deneyseldir. Politikalarımız veya geçerli yasalar kapsamında içerikleri bildirebilir veya bayrak simgesini tıklayarak geri bildirim verebilirsiniz. Böylece, yapay zekayı birlikte sorumlu bir şekilde geliştirebiliriz.”