Hibrit masada göründü; Yeni Nissan Qashqai için dizel motora veda iddiaları

25 Şubat 2020 09:00

Radikal değişimler getirmesini beklediğimiz Yeni Nissan Qashqai için üzerinde durulan motor seçenekleri ve çalışmalar dizele veda sinyali iddialarını güçlendiriyor.

Son dönemlerde daha çok eski CEO’su Carlos Ghosn‘un skandalları üzerinden gündeme gelen Nissan, bu süreci geride bırakıp yeni nesil ürün gamı için çalışmalara da devam ediyor. Diğer tüm üreticilerde gördüğümüz elektrik dönüşümünü modellerine yansıtma konusunda hazırlanan Japonya merkezli üreticinin en önemli gündem maddelerinin başında Qashqai var. Türkiye’de uzun yıllar sonra tahtını Peugeot 3008‘e kaptıran sınıfının yaratıcısının çok önemli stratejiler üzerinden geliştirilmesi elzem. Renault-Mitsubishi ortaklığının bir parçası olan markanın altyapı ve ünite paylaşımı konusunda bu ikiliden alacağı destekle birlikte dizel motorun seçenekler arasından kaldırılması gibi bir senaryo da söz konusu olabilir. Hibrit teknolojisinde Mitsubishi ile gerçekleştirilecek ortaklıktan üstüne düşeni alacak olan yeni Nissan Qashqai, ePower adı verileren teknolojinin de merkezinde olacak.


https://www.autoexpress.co.uk/nissan/qashqai/103735/new-2020-nissan-qashqai-set-to-go-hybrid

Yeni Nissan Qashqai için tam elektrikli versiyon gündemde yok

Konuyla ilgili AutoExpress’e açıklamalarda bulunan markanın Avrupa Ürün ve Planlama Sorumlusu Ponz Pandikuthira; “Avrupa pazarı için ePower teknolojisine yatırım yapıyor ve öne çıkartıyoruz. Sistemi Japonya’daki versiyonlardan ayıran sie hız limitleri olacak. Uzak Doğu’da 80 ile 105 kilometre aralığındaki sürüşlerde elektrik gücü kendisini gösterirken bu durum Avrupa’da 129 ile 137 km/s aralığında. Böylesi hızlarda bataryanın dengeli kullanımı ve verimliliği için içten yanmalı ünitenin çok iyi konfügre edilmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. Hibrit işleyiş ve gelişmiş mühendislik çalışmalarıyla günümüz karbon emisyonu salınımını karşılama konusunda çok iyi noktaya getirilmesi planlanan sistemin verimlilik değerleriyle dizeli elemine etmesi çok şaşırtıcı olmayacak. Tam elektrikli versiyonu olmayacağı da netleşen Qashqai’de sadece benzinli ve hibrit seçenekten oluşan bir ürün gamını görünce artık şaşırmamak gerekiyor. Bu yıl içerisinde tanıtımının gerçekleştirilmesi beklenen yeni nesille ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlginizi çekebilir

Genesis GV80 tanıtıldı; işte fark yaratan parçalar

Paylaş