reklamı kapat

POPÜLER

HTC Butterfly incelemesi

 - Güncelleme: 27 Ağustos 2013 10:01

HTC Butterfly

KELEBEK GİBİ UÇAR
HTC telefonlara bugüne kadar genellikle yüksek puanlar verildi. Alüminyum veya benzeri alaşımlı malzemeler kullanmasını biz de hep takdir ettik. En sonunda da bu durum artık ilgimizi çekmez oldu çünkü HTC’den estetik görünen ve elde tutarken hoş bir his veren kaplamalara sahip cihazlar görmeye alıştık. Ekran büyüklüğüne bakıldığında hafif ve ince olması dikkat çeken Butterfly için durum farklı. Kırmızı ve siyahın zevkli bir bileşimi olan kasanın arka yüzü plastikten. Özel, farklı bir materyale rastlamıyoruz. Öyle ki HTC One’dan daha büyük ekranlı olmasına rağmen onunla neredeyse aynı ağırlık ve kalınlıkta. İnce kasanın kenarlarını boydan boya kırmızı renkli hoparlörler kaplıyor. Sağ hoparlörün üstünde ses açıp kısma tuşu var.

Cihazın altında kapaklı bir micro-USB girişi, üstünde de açma kapama tuşuyla kulaklık girişi bulunuyor. Şarj girişi de olan micro-USB girişinin neden kapaklı olduğunu çözemedik. Yanında LED flaşı bulunan 8 megapiksellik kamera, kırmızı renkli bir halkayla çevrilmiş. Kırmızı Beats logosu da her zamanki yerinde görünümü tamamlıyor. Android 4.1.1 işletim sistemiyle çalışan Butterfly’da, HTC Sense arayüzünün 4+ sürümü bulunuyor. En fazla yedi adet ekran kullanılabilen Sense 4+’ta uygulama menüsünün sıralamasını alfabetik olarak ya da tarih sırasına göre yeniden eskiye şeklinde dizebiliyorsunuz. Bunun dışında sık kullanılanlar ve indirmeler olarak uygulamaları ayırma imkanınız da bulunuyor. Aradığınız uygulamaya daha kolay ulaşmak için hangi yöntemi isterseniz kullanabilirsiniz. Hızlı akan arayüz ve uygulama geçişleri dört çekirdekli işlemcinin ve 2 GB’lık belleğin gücünü gösteriyor. Açık olan uygulamalar yan yana dizili ufak pencereler olarak gösterilirken buradan bir uygulamayı kapatmak için pencereyi yukarı sürüklemeniz yeterli.

ARI GİBİ SOKARIM
HTC Butterfly, Android Benchmark’larından diğer dört çekirdekli rakiplerinin skorlarına yakın sonuçlar alsa da Galaxy S4 ve HTC One’ın gerisinde kalıyor. İşlem gücü, kart okuma yazma hızı, tarayıcı performansı gibi genel anlamda performans puanı onlara oranla düşük kalırken grafik testlerinin sonuçlarında aradaki fark çok daha düşük kalıyor. Beats desteğini arkasına alan HTC artık müzik çalar olarak rüşdünü ispat etti. Kullanıcıların dinledikleri müzikten daha fazla keyif alması için cihazın içinde iki amfi bulunuyor. Birisi kulaklık çıkışı için dahili amfi; ikinci ise dış hoparlöre özel olarak yerleştirilmiş. Bu iki amfi sinyalleri güçlendiriyor, yüksek seslerde bile bozulmaları minimuma indirerek derin baslarla dinleyiciyi mest ediyor. Tabii özellikle veri hızı yüksek albümlerinizi dinlerken gerçekçi ve stüdyo kalitesine yakın bir deneyim yaşadığınızı hissedebilirsiniz.

Beats’in getirdiği yüksek ses performansı, Butterfly’ın genel performans puanını da yükseltiyor. Ekranı güneş ışığı altında bile görünebilir olan Butterfly’a Google Play’den bir medya oynatıcı indirirseniz açamayacağınız formatta video olmayacaktır. Çünkü 5 inçlik ekran film veya dizi izlemek için ideal bir büyüklükte. Uzun yolda, tatilde, havaalanında beklerken veya yatmadan önce yatağınızda bir bölüm dizi izlemek istediğinizde imdadınıza yetişiyor. Özellikle yanınızda hem telefon hem de tablet taşımak istemediğiniz durumlarda bu ekran büyüklüğüne sahip bir akıllı telefon hayat kurtaracaktır.

HTC Butterfly’ın Amerika’daki versiyonu Verizon’a özel çıktı ve ismi de Droid DNA. Droid DNA, Android 4.2 güncellemesini alalı bir süre oldu. Tayvanlı şirketten yeni gelen bir duyuruyla Tayvan’daki HTC Butterfly kullanıcılarına da sevindirici haber ulaştı. Gelen güncelleme ile arayüz de Sense 5 sürümüne yükseliyor. HTC’nin 4.2 güncellemesini, Butterfly’ın piyasada olduğu diğer bölgeler için de yayınlanması çok uzak bir ihtimal gibi görünmüyor. Güncelleme ile beraber HTC One’la tanıştığımız ve tüm haberleri, sosyal ağ güncellemelerini ve kullanıcının seçtiği internet sitesi beslemelerini ana sayfada akış olarak gösteren Blinkfeed de Butterfly’da kullanılabilecek.