Leica kameralarıyla Xiaomi 12S Ultra, 12S Pro ve 12S tanıtıldı

04 Temmuz 2022 16:09

Uzun zamandır gündemde olan amiral gemisi akıllı telefon modelleri Xiaomi 12S Ultra, 12S Pro ve 12S için resmi tanıtım yapıldı.

Tüm detaylarına direkt olarak buradan ulaşabileceğiniz Xiaomi 12 serisinin üstüne gelen Xiaomi 12S Ultra, 12S Pro ve 12S modelleri, son dönemin en çok dikkat çeken amiral gemileri konumunda yer alıyor. Nothing Phone (1) gibi farklılaşmaya çalışılmayan oturaklı ve oldukça modern tasarımlara sahip olan cihazlar, farklı renkler ve malzemelerde hazırlanmış durumda. Yeni amiral gemilerinin en önemli yanları teknik tarafta kendisini gösteriyor. Burada da spesifik olarak kameraya odaklanılıyor. Çünkü bu telefonlar Xiaomi ile Alman görüntüleme devi Leica arasında kurulan uzun vadeli mobil kamera ortaklığının ilk meyveleri oluyor. Ailenin kamera konusundaki en iddialı modeli ise en üstte yer alan Xiaomi 12S Ultra.

Arkasında devasa bir yuvarlak kamera modülü taşıyan 12S Ultra, bu modülün merkezine Sony tarafından geliştirilen tam 1-inç boyuta ve OIS’e sahip 50.3 megapiksel IMX989 sensörü yerleştiriyor. Kamera dünyasında sensör ne kadar büyük olursa, elde edilen fotoğraf kalitesi o kadar iyi oluyor. Sensör boyutu doğal alan derinliği, yakalanan detay ve düşük ışık gibi kilit konulara direkt olarak etki ediyor. 12S Ultra’nın arkasında bu ortaya koyduğu sonuçlar gerçekten çok iyi olan ana kameraya ek olarak yine Sony imzalı 48 megapiksel ultra geniş açı kamera ve 5x optik / 120x dijital zoom getiren bir 48 megapiksellik OIS destekli periskop kamera da yer alıyor.

Bu kameraları yüksek kaliteli Leica optikler ile destekleyen firma, Leica’dan alınan “Leica Authentic Look” ve “Leica Vibrant Look” isimli fotoğraf filtreleri ile 12S Ultra’nın kendisine has renklere sahip çıktılar verebilmesini mümkün kılıyor. Telefonda aynı zamanda Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural ve Leica BW High Contrast filtreleri de yer alıyor. Bu filtreler çekilen her fotoğrafı otomatik olarak benzer bir tarza dönüştürüyor. Telefonda bunlara ek olarak tüm düzenleme sürecini kullanıcıya bırakan RAW çekim desteği de yer alıyor.

-Sony IMX989 sensörün diğer çözümlere oranla ne kadar büyük olduğunu gösteren resmi Xiaomi paylaşımı-

4K çözünürlükte Dolby Vision HDR video çekebilen ve bu konuda bir ilke imza atan Xiaomi 12S Ultra, önünde ekran deliğinde yer alan bir 32 megapiksel selfie kamerası ve 6,73 inç 3200×1440 piksellik 120 Hz LTPO AMOLED ekran taşıyor. Bu 1 Hz’e kadar inebilen ekranı en üstte 1.500 nit parlaklığa ulaşabilen telefon, 67W kablolu / 50W kablosuz / 10W ters kablosuz şarj destekli 4.860 mAh pile sahip. Şarj sürecinde cihaz Xiaomi tarafından geliştirilen iki farklı özel çipten yararlanıyor. Açıklamaya göre cihazdaki Surge P1 çipi pilin ömrünü uzatıyor, Surge G1 çipi ise pil kullanımını ihtiyaca bağlı olarak optimize ediyor.

Gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciden ve 8 / 12 GB RAM’den alan telefon, 256 GB / 512 GB dahili depolamaya sahip ve gelişmiş bir sıvı temelli soğutma sistemi üzerine kuruluyor. Harman Kardon imzalı hoparlör sistemine sahip olan 225 gramlık telefon, IP68 sertifikasını eksik etmiyor ve deri benzeri iki farklı arka kapak rengi ile geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailenin diğer üyelerine geçtiğimiz zaman en altta yer alan Xiaomi 12S modeli 6,28 inç 120 Hz 1.100 nit AMOLED ekrana, Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciye ve yine Leica imzalı 50 megapiksel OIS ana + 13 megapiksel ultra geniş açı + 5 megapiksel telefoto kamera sistemine sahip. Önünde 32 megapiksel selfie kamerası olan telefon, 67W kablolu / 50W kablosuz / 10W ters kablosuz şarj destekli 4.500 mAh pil ile karşımıza çıkıyor.

Ailenin ortasında yer alan Xiaomi 12S Pro modeli ise 6,73 inç 120 Hz 1.000 nit LTPO AMOLED ekrana, Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciye ve yine Leica imzalı 50 megapiksel OIS ana + 50 megapiksel ultra geniş açı + 50 megapiksel 2x telefoto kamera sistemine sahip. Önünde 32 megapiksel selfie kamerası olan güçlü amiral gemisi telefon, 120W kablolu / 50W kablosuz / 10W ters kablosuz şarj destekli 4.600 mAh pil ile karşımıza çıkıyor.

Xiaomi 12S serisi maalesef küresel pazarlara çıkarılmayacak. Buna bağlı olarak telefonlar Türkiye’de de “resmi olarak” elde edilemeyecek. Firmanın küresel pazarlara Leica imzalı kameralara sahip başka telefonlar hazırladığı aktarılıyor. 12S ailesinin Çin fiyatları yaklaşık 600 dolardan başlıyor ve en üstte 12S Ultra ile 1.000 doları geçiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gerçekten önemli olan Xiaomi ve Leica ortaklığı hakkında Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, “Sektörün önde gelen şirketleri olarak fikirler ve hedefler konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Her iki şirket de elde edilen başarıları ve sektöre olan katkıları takdir ediyor.

Bu iş birliği, Xiaomi’nin fotoğrafçılık stratejilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunacak. Optik tasarımdan, estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar uzanan bu iş birliği sırasında her iki şirketin yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görsel tercihleri benzeri görülmemiş bir şekilde örtüştü ve kaynaştı” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Konu hakkında konuşan Leica Camera AG CEO’su Matthias Harsch ise, “Xiaomi ile uzun vadeli stratejik iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Premium markaları ile dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Leica ve Xiaomi, müşterilerini fotoğrafçılık açısından yeni bir döneme taşıma hedefine ulaşmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı.

Ortaklaşa geliştirdiğimiz amiral gemisi yeni akıllı telefonun her iki şirketin nasıl bir ilerleme kaydettiğini gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Kullanıcılara olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği ve sınırsız yaratıcılık sunacağız aynı zamanda mobil fotoğrafçılık alanında da çığır açacağız” açıklamasını yapmıştı.

İddialı Xiaomi 12S serisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş