reklamı kapat

POPÜLER

Lenovo A7000 incelemesi

1443706023_A7000_BAU_EN_05

STABİL PERFORMANS

Hafıza konusunda cimri davranan Lenovo, RAM konusunda biraz daha cömert davranmış. 2 GB RAM’le desteklenen Lenovo A7000, giriş ve orta seviyede görmeye alışık olduğumuz MediaTek işlemciyi kullanıyor. 1,5 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli MT6752m işlemci seti 64 bit desteğine sahip. Mali-T760MP2 görüntü işlemcisini de hesaba katınca ortaya hem günlük işleri halletmeye hem oyun oynamaya müsait bir telefon çıkıyor.

Asphalt 8 veya FIFA 15 Ultimate Team gibi yüksek performans gerektiren oyunları çalıştırmakta sıkıntı yaşamayan A7000, bu sürede biraz ısınıyor. Takılma ve donma yaşatmasa da mükemmel grafikler sunmadığını da belirtmek gerek. Oyun dışında onca uygulamayla doldurduğumuz telefon aşırı yüklenmiş hissettirmedi. Uygulama geçişlerinde ve çoklu görevlerde de donma, takılma, kasma gibi problemlere rastlamadık. Lenovo performans konusunda stabilite sorununu bir kez daha aşmış görünüyor. Rakamlar her zaman gerçek kullanımı yansıtmayabilir ancak telefonun AnTuTu benchmark uygulamasından 40427 puan, Geekbench uygulamasından ise tek çekirdekte 496 puan, çok çekirdekte 1594 puan aldığını not düşelim.

Lenovo’nun cimri davranmadığı bir diğer kısımsa pil. 2900 mAh kapasiteli değiştirilebilir pille gelen A7000, bir günü rahatlıkla çıkardığı gibi ikinci günü de zorluyor. Ekran parlaklık seviyesi otomatikte ve ortalama bir kullanımda bir buçuk günü rahatlıkla görebilirsiniz.

Şimdiye kadar gayet başarılı sonuçlar veren Lenovo A7000, iş kamera kısmına gelince ne yazık ki sınıfı geçemiyor. 8 megapiksellik arka kamera, iyi aydınlatılmış ortamlarda dahi ortalamanın üstüne çıkamıyor. Düşük ışık koşullarındaysa çok detaylı olmayan, grenli sonuçlarla karşılaştık. Arka kameranın aksine 5 megapiksellik ön kamera ise görüntülü görüşme, video kaydetme ve selfie çekme konusunda gayet yeterli. 699 TL’lik fiyat etiketini düşününce bir yerden fire vermesini bekliyorduk. Nitekim telefondan, vadettiğinden fazlasını da beklememek gerek.