reklamı kapat

POPÜLER

LG V20 incelemesi

 - Güncelleme: 23 Aralık 2016 22:21

lg-v20-3

ÇİFT KAMERA

LG V20’nin multimedya ağırlıklı bir cihaz olduğundan bahsetmiştik. Kamera yeteneklerini de selefine kıyasla artıran V20’nin arkasında tıpkı G5’te olduğu gibi çift arka kamera yer alıyor. G5’te olduğu gibi arka kameralardan biri standart görüş açısına sahip 16 megapiksel çözünürlük sunarken diğeri 8 megapiksel çözünürlükle 135 derecelik alanı görebiliyor. Standart kamera f1.8 diyafram aralığına sahipken geniş açılı olansa f2.4 diyafram açıklığıyla geliyor. Diyafram değeri küçüldükçe kameranın aldığı ışık miktarı arttığından standart açılı çekimlerin düşük ışık koşullarında daha başarılı olduğunu belirtelim. Peki çift arka kamera ne işe yarıyor? LG V20, standart kameraların gördüğünden daha fazlasını kaydetmek isteyenler için çekim alanını genişletiyor. Kameranın gördüğü alanı genişletmek içinse ekranın hemen üstünde yer alan geniş açıya geçiş tuşunu kullanmak yeterli. LG’nin kamera arayüzü ise her zamanki gibi oldukça başarılı. Sade ama etkili. İhtiyaç duyacağınız temel fonksiyonlar önünüze sunulurken daha detaylı ayarlar için “Ayarlar” sekmesine tıklamak yeterli oluyor. Çift ekranı da manuel fotoğraf, manuel video ve otomatik çekim modlarını seçmek için kullanmak mümkün. Söz konusu LG olunca bizim en sevdiğimiz çekim modu kesinlikle manuel mod diyebiliriz. Ayarlamaları yapmanın çok kolay olması bir yana kamera arayüzü de çok profesyonel hissettiriyor. Mobil fotoğrafçılıkla ilgililerin bu modu bol bol kullanacağını düşünüyoruz.

selfie
Cihazın ön kamerası ise 5 megapiksel çözünürlüklü tek arka kamerayla geliyor. Bildiğiniz üzere V10’da çift ön kamera bulunuyordu. Ancak V20’de benzer şekilde daha geniş selfie’ler için arka kamerası gibi bir seçenek sunuyor. Aynı şekilde ekranda yer alan genişletme tuşuna dokunursanız 120 derecelik açıyla kalabalık bir grubu rahatlıkla selfie’ye sıkıştırabiliyorsunuz. Selfie’lerde yaşadığımız en büyük sıkıntı ise dev ekranlı telefonu tutmak oldu. LG’de sesli çekim ya da yüz tanıma ile çekim gibi özellikler mevcut ancak telefona “Kimçi” diye bağırmak yerine parmak izi sensörüyle fotoğraf çekmeyi tercih ederdik. Ne yazık ki bu mevcut değil. Yüz tanıma özelliği etkili ancak o da bazen tam poz vermeden fotoğrafı çekebiliyor. Performans açısından LG V20’nin pek çok kullanıcıyı memnun edecek seviyede fotoğraflar çektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. LG’nin yüksek kalitede ses kayıt özelliği videolar için de geçerli. UHD videolar kaydedebilen cihazın kamera ayarlarından Hi-Fi kaydı açabilirsiniz. Aynı zamanda hareket bulanıklığını ve sarsıntıyı önlemek için de seçenekler bulunuyor ancak bu seçenekleri UHD kayıtta kullanamıyorsunuz. Full HD kayıtta da 60 fps yerine 30 fps’de çekim yapmanız gerekiyor. Videolarda manuel çekim yaparken mikrofonun ses alma ayarlarıyla oynama yapabildiğinizi de ekleyelim.

LG V20’ye genel olarak baktığımızda onlarca özelliğe sahip çok iyi donanımlı bir cihaz görüyoruz. Ancak gün sonunda kendimize şunu sormadan da edemiyoruz: Son kullanıcı bu özelliklerin kaçını tam olarak kullanıyor? 3 bin TL bandından piyasaya giriş yapan LG V20 şüphesiz etkileyici bir cihaz ancak yine de düşündürüyor. Benzer ya da daha uygun fiyatlara kullanıcıların odaklandığı özelliklere sahip cihazlara yönelme olasılığı güçlü gibi görünüyor.