Marvel’ın önüne çıkan Black Panther ve Captain Marvel engeli

25 Eylül 2019 17:30

Black Panther ve Captain Marvel karakterlerine solo film çekmek isteyen Marvel stüdyolarının önüne büyük bir engel çıktığı ve bu engelin Disney ile birlikte aşıldığı ortaya çıktı.

Marvel stüdyoları zaman zaman başka stüdyolar tarafından riskli kabul edilebilecek hamleler yapıyor. Bunlar arasında en güncel örnekler olarak Black Panther ve Captain Marvel filmlerini sayabiliriz. Başta riskli görünen bu projeler sonradan büyük gişe başarısı elde etti. Fakat bu yapımları hayata geçirmek için Marvel içinde de ciddi bir mücadele yaşandığı ortaya çıktı. Yaşananları Disney CEO’su Bob Iger anlattı.

Black Panther ve Captain Marvel engelleri aştı

“Uzun zamandır bu sektörün içindeyim ve bu alandaki en eski argümanların ne olduğunu çok iyi biliyorum. Sektör zaman zaman günümüzde yaşanan gelişmelerin gerisinde kalabiliyor. Marvel stüdyolarıyla çok güzel filmler çekip, toplumda geri planda kalan gruplara hitap etme fırsatımız vardı. Fakat Marvel CEO’su Ike Perlmutter aynı fikirde değildi. Onu kişisel olarak arayıp ekibinin Marvel stüdyolarına zorluk çıkartmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledim. Bu engeli aşarak Black Panther ve Captain Marvel gibi projeleri gerçekleştirmemiz mümkün oldu.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şimdiye kadar yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki Marvel Entertainment başındaki Ike Perlmutter ve stüdyoların başındaki Kevin Feige arasında ciddi bir anlaşmazlık söz konusuydu. Bu sürtüşme Disney desteğiyle Kevin Feige’nin daha çok yetki almasıyla son buldu.

İlginizi çekebilir

Spider-Man Far From Home fragmanı

Paylaş