Microsoft Fotoğraflar uygulamasına akıllı bir silme aracı geldi

23 Şubat 2024 10:12

Microsoft Fotoğraflar uygulamasına akıllı bir silme aracı geldi. Bu araç hem Windows 11 hem de Windows 10 için sunuluyor.

Microsoft Fotoğraflar uygulaması en son “Spot Fix” aracı ile ses getirmişti. Bu diğer birçok fotoğraf uygulamasında uzun yıllardır bulunan araç, kişilerin fotoğraflardan istenmeyen objeleri çıkarmasına imkân tanıyordu. Faydalı araç fotoğraflardaki istenmeyen kirleri, lekeleri, insanları ya da fazlasını çıkarmak adına hızlı ve basit bir çözüm konumunda yer alıyordu. Şimdi ise süreci bir adım daha öteye taşıyan “Generative Erase” özelliği dağıtıma çıkarılmaya başlandı. Yukarıda da dediğimiz gibi hem Windows 11 hem de Windows 10 için sunulan bu araç, fotoğraflardaki istenmeyen kısımları üretken yapay zekadan yardım alarak siliyor, bu sayede fırça ile basitçe seçilerek silinen kısım ayırt edilemeyecek seviyede dolduruluyor. Firma aracın nasıl çalıştığını hemen aşağıdaki GIF ile açık olarak gözler önüne seriyor:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Fotoğraflar uygulaması hakkında şirket kendisi şunları aktarıyor: “Uygulama, fotoğraflarınız ve videolarınızla daha fazlasını yapmanızı sağlayan zengin bir medya deneyimidir. Yeniden tasarlayarak düzenlenen Fotoğraflar uygulaması; Windows 11’in dokusuna sezgisel, zarif ve kusursuz bir şekilde dokunmuştur. Bilgisayarınızdaki, OneDrive’daki, iCloud’daki ve diğer cihazlardaki fotoğrafları tek bir yerden; hızlı ve güzel bir galeriden görüntüleyin, düzenleyin ve paylaşın. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı görüntülemek, Windows için Microsoft Fotoğraflar’da hiç bu kadar iyi olmamıştı. Görüntüleyicimizi kullanarak, sürükleyici bir izleme ve düzenleme deneyimine çekileceksiniz.”

Microsoft Fotoğraflar uygulaması yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş