ChatGPT’yi geliştiren dünyanın en önemli yapay zeka şirketlerinden OpenAI, yazılım geliştirmeye odaklanan Codex’i duyurdu.
Codex hakkında bir açıklama yapan OpenAI CEO’su Sam Altman, “Bugün Codex’i tanıtıyoruz. Codex, bulutta çalışan bir yazılım mühendisliği asistanı. Sizin için yeni bir özellik yazmak ya da bir hatayı düzeltmek gibi görevleri yerine getirebilir. Codex ile birçok görevi/işlemi eşzamanlı olarak çalıştırabilirsiniz.” dedi. ChatGPT Pro, Enterprise ve Team kullanıcılarına bugün sunulmaya başlanan Codex hakkında OpenAI’ın resmi sitesindede ise, “Birçok görev üzerinde paralel olarak çalışabilen, codex-1 tarafından desteklenen bulut tabanlı bir yazılım mühendisliği aracı” ifadeleri kullanıldı. Sisteme doğrudan buradaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Altman bugün bir açıklamayla da gündeme gelmişti. Katıldığı bir etkinlikte CEO’ya, “ChatGPT nasıl daha kişisel hâle getirilebilir?” sorusu yöneltildi. Altman, buna cevap olarak ChatGPT’nin bir kişinin hayatındaki her şeyi belgelemesini ve hatırlamasını istediğini söyledi. Bunun için kişilerin tüm hayatlarını içine aktarabilecekleri, trilyon token’lık bağlama sahip küçük bir muhakeme (akıl yürütme) yetenekli model yaratılabileceğine değinen Altman, ek olarak şunları aktardı: “Bu model, tüm kişisel bağlamınız üzerinden akıl yürütebilir ve bunu verimli bir şekilde yapabilir. Hayatınız boyunca yaptığınız her konuşma, okuduğunuz her kitap, okuduğunuz her e-posta veya baktığınız her şey orada olur; ayrıca diğer kaynaklardan gelen verilerinizden de yararlanılır. Yaşadıklarınız, oluşturulan bu bağlama sürekli olarak eklenmeye devam eder.” ChatGPT’nin geleceği için büyük bir vizyon ortaya koyan Altman, ChatGPT’yi hayatın merkezine koymak, hayatın kendisi yapmak istiyor. Bu fikir bazı kişilerce heyecan verici, bazıları tarafından ise oldukça korkutucu olarak değerlendiriliyor. ChatGPT sisteminde halihazırda bir hafıza özelliği sunuluyor, ancak mevcut altyapı henüz temel seviyede çalışıyor.