reklamı kapat

POPÜLER

Profesyonel oyuncuların tercihi; Razer BlackWidow V4 Pro ve Viper V3 Pro incelemesi

BlackWidow V4 Pro

RAZER BLACKWIDOW V4 PRO İNCELEMESİ

Razer’ın üst düzey oyuncu klavyesi BlackWidow V4 Pro, Huntsman V3 Pro modelinde olduğu gibi mekanik bir oyuncu klavyesi olarak karşımıza çıkıyor. Huntsman V3 Pro’da Razer’ın 2. nesil analog optik anahtarları yer alırken, BlackWidow V4 Pro’da mekanik anahtarlar kullanılıyor. Klavyedeki her biri kendine özgü bir his veren üç anahtar arasından seçim yapılabiliyor. Tıklamalı, dokunsal geri bildirim için yeşil anahtar, sessiz, dokunsal tuş vuruşları için turuncu anahtar veya yumuşak, sessiz çalıştırma için sarı anahtar seçilebiliyor. Anahtar yapısı değiştirilebilir bir yapıda olmadığı için klavyeyi satın almadan önce kararınızı iyi vermeniz gerekiyor. Huntsman V3 Pro’daki hızlı tekrarlanan girişler için gelişmiş anahtarlar, 0,1-4,0 mm ayarlanabilir çalıştırma aralığı sağlarken BlackWidow V4 Pro’daki mekanik anahtarlar ayarlanamıyor. Üst tarafında alüminyum malzemenin tercih edildiği klavye bu sayede hem dayanıklı hem de şık bir tasarım sunuyor.

Masamızda etkileyici bir görünüm sunan klavye büyük bir tasarıma sahip.  Klavye RGB aydınlama desteğiyle havalı bir görünüm sunuyor. Klavyedeki tuşların aydınlatması da ayarlanabiliyor. Klavye, her tuşun ayrı ayrı ışıklandırılabildiği Razer Chroma RGB teknolojisini de kullanıyor. Klavye kullanıcılarının farklı renk profilleri, animasyonlar ve efektler oluşturmasına olanak tanıyor. Ayrıca, oyun sırasında dinamik ışık efektleri ile uyumlu bir deneyim elde etmek de mümkün. Huntsman V3 Pro ile birlikte gelen bilek desteğinde aydınlatma yer almazken BlackWidow V4 Pro’da kullanılan bilek desteğinde aydınlatma bulunuyor. Bilek desteği klavyenin tabanına manyetik olarak kolay bir şekilde yerleştiriliyor. Sert bir dokuya sahip olan deri bilek desteği uzun saatler bize konforlu bir deneyim yaşattı. Kablosuz bağlantı özelliğine destek vermeyen klavye, kablolu bağlantı ile çalışıyor. Cihaz USB 3.0 bağlantı standardı sayesinde yüksek hızda veri ile sağlıyor. Cihazın sol üst tarafında bir kontrol tekeri göze çarpıyor. Bu kontrol tekeri klavyenin parlaklığını ayarlamaya, yakınlaştırma yapabilmeye ve uygulamalar arasında geçiş yapmaya imkan tanıyor.

Bilgisayardaki ses düzeyini ayarlamak için klavyenin sağ üst tarafında bir kaydırma tekerleği bulunuyor. Bilgisayardaki sesi açmak ve kısmak için bu tekerlek kullanılabiliyor. Cihazın sağ üst tarafında kaydırma tekerleği haricinde dört adet medya tuşu da var. Bu tuşlar Razer’ın Synapse 4 uygulaması üzerinden özelleştirilebiliyor.  Toplamda 8 adet makro tuşun bulunduğu klavyede bu tuşlara alışmamız biraz zaman aldı. Klavyedeki makro tuşlarını devre dışı da bırakmak mümkün.  Biz makro tuşlarını World of Warcraft ve Destiny 2 gibi MMORPG türündeki oyunlarda kullandık. Oynadığımız oyunlarda bize kolaylık sağlayan klavyede 8.000 Hz’e kadar ayarlanabilen yoklama oranından da çok memnun kaldık. Klavyede yüksek yoklama oranından kısaca bahsedelim. Yüksek yoklama oranı tuşlara bastığında bilgisayarın bu sinyalleri ne sıklıkla algıladığını belirliyor. Yüksek yoklama oranı, tuşa bastığında bilgisayara sinyalin daha hızlı iletilmesini sağlıyor. Bu da komutların daha çabuk işlenmesine yardımcı oluyor. Klavye özellikle rekabetçi oyunlarda önemli bir fark yaratıyor. Son sözlere gelecek olursak Razer BlackWidow V4 Pro son zamanlarda karşımıza çıkan en başarılı oyuncu klavyelerinden biri. Üst düzey bir oyuncu klavyesi satın almayı düşünüyorsanız BlackWidow V4 Pro’yu gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.