reklamı kapat

POPÜLER

sony xperia t3

Sony Xperia T3 incelemesi

 - Güncelleme: 14 Kasım 2014 09:18

Sony’nin orta segment için ürettiği Xperia ailesinin yeni üyesi XperIa T3, 5,3 inçlik büyük ekranına rağmen, incecik tasarımı ve kendine özgü arayüzü ile kullanıcıları cezbetmeyi hedefliyor

Orta segment akıllı telefon piyasası adeta cadı kazanına döndü. Biz, üreticilerden amiral gemisi bekleyeduralım; sayısız alternatifle karşılaştığımız orta segmente her gün yeni bir model ekleniyor. Sony de bu sınıf için ürettiği son telefonu Xperia T3 ile karşımızda.

Orta sınıf özelliklere sahip cihaz, hiç de “orta” diyemeyeceğimiz bir fiyat etiketine sahip. 1280×720 piksel çözünürlüklü 5,3 inç IPS ekran, 8 megapiksel kamera, dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 1 GB RAM ve 4 GB dahili hafıza gibi özelliklere sahip olmak için Sony bizden 1.299 TL talep ediyor. Xperia T3, gerçekten de bu fiyatı hak ediyor mu, gelin hep beraber bakalım. Öncelikle telefonun öne çıkan ve en çok hoşumuza giden tarafının tasarımı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 5,3 inçlik büyük ekranına rağmen; Xperia T3, hafif ve ince yapısı sayesinde o devasa ve hantal görünümlü telefonlardan bir anda sıyrılıyor. Piyasadaki en ince akıllı telefonlardan biri olan Xperia T3 yalnızca 7 mm kalınlığında ve 148 gram ağırlığında. Amiral gemisi Xperia Z2’de cam ve metal kaplama kullanan Sony, Xperia T3’te plastik tercih etmiş. Bu her ne kadar telefonun şıklığını bir nebze gölgelese de elde tutuş açısından oldukça yerinde bir hamle.

Zira metal kasalardaki gibi telefon her an elinizden kayıp gidecekmiş hissi Xperia T3’te söz konusu değil. Fiziksel tuşların konumu da kullanımı kolaylaştıran bir başka detay. Sony’nin imzası niteliğindeki yuvarlak güç düğmesi, telefonun tam ortasında yer alıyor. Ses açma/kapama tuşları da hemen onun altına konumlandırılmış. Xperia T3’te ayrıca her telefonda karşılaşmadığımız fiziksel kamera tuşu mevcut. Tüm bunlar şüphesiz Xperia T3’ü 5,3 inçlik büyük boyuna rağmen kolay kullanılır kılan güzel detaylar. Öte yandan ekranın alt ve üst kısmında yer alan çerçeve, tasarımla ilgili göz tırmalayan en büyük unsur. Ekranı çerçeveleyen siyahlık yatay kullanımda oldukça kullanışlı. Zira bu özellik, ekranın köşelerine yanlışlıkla dokunup kullanıcıyı bambaşka yerlere yönlendirmekten sakınıyor. Ancak bunun telefonun boyunu gereksiz yere uzattığını da söylemeden edemeyiz. Merak ediyorsanız Xperia T3 su geçirmez değil. MicroSD ve microSIM girişleri, sudan zarar görmemeleri için uzunca bir kapakçığın altına saklanmış durumda. Ayrıca Sony, T3’ü yekpare tasarladığı için telefonun kasasını açma şansımız da yok. Ekran özelliklerine gelecek olursak; Xperia T3, 277 piksel yoğunluklu 1280×720 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekrana sahip. Ekran üzerinde herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor.

Alt kısımda 3 adet kapasitif tuş var. Ortada ana ekran tuşu, sağ tarafta arka plandaki uygulamalara erişmeye ve uygulamaları açıp/kapamaya yarayan arka plan tuşu ve sol tarafta geri dönme tuşuna sahibiz. Xperia T3, renk kalitesini ve keskinliği artıran Triluminos ve BRAVIA Engine 2 teknolojileriyle güçlendirilmiş. Tıpkı Xperia Z2’de olduğu gibi, Xpera T3’te de oldukça canlı ve doygun renklerle karşılaştık. Web sayfalarındaki yazılar gayet keskin ve okunaklı görünüyor. Ancak düşük piksel yoğunluğu ile Xperia T3 mükemmel bir görüntü kalitesi sunmaktan uzak. Gün ışığında görünürlük tatmin edici. Rahatsız edici bir ekran yansımasıyla karşılaşmadık. Elbette bunun için parlaklığın son seviyede olması gerek. Bu da bizi telefonun pil ömrüne götürüyor. 2.500 mAh pile sahip olan Xperia T3, standart kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Düşük pil kapasitesine rağmen, eğer telefonu bir saniye bile elinden düşürmeyenlerden değilseniz, pille ilgili büyük bir sıkıntı yaşamazsınız. Üstelik Xperia T3, farklı koşullarda kullanmak üzere üç farklı pil kullanım seçeneği sunuyor. Bunlar; dayanıklılık modu, düşük pil modu ve konum bazlı Wi-Fi modu olarak karşımıza çıkıyor.