Tarım sektörüne özel drone DJI AGRAS T50 tanıtıldı

25 Nisan 2024 16:18

Tarım sektörüne özel drone modeli DJI AGRAS T50 tanıtıldı. Bu ürün yapabildikleriyle büyük arazi sahiplerine ciddi zaman kazandırıyor.

Yakında ufak boyutlu ve 4K video yetenekli DJI Mini 4K modelini tanıtacak DJI, bugün direkt olarak tarım sektörüne odaklanan AGRAS T50 modeliyle de ses getirdi. Yapabildiklerini hemen aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz drone, şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 40 kg ilaç püskürtme (Maksimum 24 L/dk akış hızında) ve 50 kg serpme kapasitesine sahip. Bünyesindeki sensörler sayesinde çevrenin detaylı haritasını çıkarabilen drone, çevredeki ağaç gibi engelleri algılıyor ve otomatik kaçınma manevraları yaparak görevine devam edebiliyor. Yapısı gereği oldukça büyük olan drone, otonom olarak belirlenen rotalarda görev yapabiliyor ya da istenirse manuel ilaçlamaya da izin veriyor. Şimdilik net bir fiyatın verilmediği drone, uçak ile ilaçlamanın çok mümkün olmadığı yerdeki tarım arazileri için çok kullanışlı görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firmadan bundan önce gelen DJI Avata 2 olmuştu. Tasarımsal açıdan biraz daha iyi hale getirilen ürün, OLED ekranlı FPV gözlüğü ile beraber alınırsa artık 1.388 değil 999 dolara satılıyor, drone tek olaraksa 489 dolara elde edilebiliyor. Daha büyük 1/1.3-inç sensörü ile görüntü kalitesi (4K 60 fps HDR video çekilebiliyor ve video bitrate’i artık 50 değil 60 Mbps) artırılan ürün, DJI’a göre ilk modele oranla iki durak kadar dinamik aralık kazanıyor. İlk sürümden dört dakika daha fazla havada kalabilen (İdeal şartlarda 23 dakika) yeni Avata 2, beş eksenli “gimball kafası” ile yüksek hızda dahi stabil görüntüler verebiliyor ve maksimumda artık 13 km menzil içinde kontrol edilebiliyor. Hızı değişmeyen ancak yeni kanatlar ile donatılan ve toplamda 28 gram hafifleyen (377 gram) yeni drone, değiştirilen tasarımıyla deneyenlere göre daha stabil bir uçuş getiriyor. Geriye uçuştaki kazaları otomatik olarak engelleyebilen drone, ilk sürümden farklı olarak 20 GB değil 46 GB dahili depolama ile geliyor.

DJI AGRAS T50 yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş