Yakında DJI Mini 4K drone modeli de lanse edilecek

25 Nisan 2024 15:44

Dünyanın en büyük drone üreticilerinden DJI, yeni bir drone daha tanıtmaya hazırlanıyor. Yakında DJI Mini 4K da geliyor.

DJI Mini 4K, şirketin resmi sitesinde açık olarak gösteriliyor ve 29 Nisan tarihinde tanıtılacağı açıklanıyor. Pek bir sürprizin olmadığı tasarımını yukarıda görebileceğiniz ürün, isminde de geçtiği üzere kompakt bir seçenek ve 4K video çekebiliyor. Katlanabilir yapıda tasarlanan drone, genel kullanım için güzel görünüyor ve yüksek ihtimalle oldukça uygun bir fiyat etiketi taşıyor. Firmadan bundan önce gelen DJI Avata 2 olmuştu. Tasarımsal açıdan biraz daha iyi hale getirilen ürün, OLED ekranlı FPV gözlüğü ile beraber alınırsa artık 1.388 değil 999 dolara satılıyor, drone tek olaraksa 489 dolara elde edilebiliyor. Daha büyük 1/1.3-inç sensörü ile görüntü kalitesi (4K 60 fps HDR video çekilebiliyor ve video bitrate’i artık 50 değil 60 Mbps) artırılan ürün, DJI’a göre ilk modele oranla iki durak kadar dinamik aralık kazanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlk sürümden dört dakika daha fazla havada kalabilen (İdeal şartlarda 23 dakika) yeni Avata 2, beş eksenli “gimball kafası” ile yüksek hızda dahi stabil görüntüler verebiliyor ve maksimumda artık 13 km menzil içinde kontrol edilebiliyor. Hızı değişmeyen ancak yeni kanatlar ile donatılan ve toplamda 28 gram hafifleyen (377 gram) yeni drone, değiştirilen tasarımıyla deneyenlere göre daha stabil bir uçuş getiriyor. Geriye uçuştaki kazaları otomatik olarak engelleyebilen drone, ilk sürümden farklı olarak 20 GB değil 46 GB dahili depolama ile geliyor.

DJI Mini 4K yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş