Telegram, yanıtlar sisteminde ciddi bir güncelleme yaptı

30 Ekim 2023 22:34

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servislerinden Telegram, yanıtlar sisteminde ciddi bir güncelleme yaptı.

Telegram tarafından yapılan son güncelleme, yapılan açıklamaya göre “yanıt verirken mesajların belirli bölümlerinden alıntı yapmanıza, yanıtlarınızı diğer sohbetlere göndermenize, herhangi bir metne alıntı biçimlendirmesi eklemenize, bağlantı ön izlemelerini yapılandırmanıza, hesabınız için bir renk seçmenize ve çok daha fazlasına” olanak tanıyor. Burada özellikle “yanıt devrimi” olarak geçen yanıt sistemindeki güncelleme dikkat çekiyor, firma bu konuda şunları aktarıyor: “Telegram, 2015 yılında yanıtlara öncülük etti ve ilk kez insanlara sohbetlerdeki karmaşık konuşmaları takip etmenin sezgisel bir yolunu sundu. Her mesajlaşma uygulaması Telegram’ın standardını benimsedi ve bugün sınırları daha da zorluyoruz. Artık kullanıcılar herhangi bir mesajın belirli bölümlerini alıntılayarak yanıtlarını yüzde 100 kesin hale getirebiliyor. Alıntıya dokunulduğunda güzel bir animasyon ile orijinal mesajdaki tam konuma odaklanılıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Bugünden itibaren, özel olarak yanıt vermek veya tartışmayı farklı bir gruba veya kanala taşımak istemeniz durumunda yanıtlar diğer sohbetlere de gönderilebilir. Başka bir sohbetten gelen yanıta dokunduğunuzda, erişim izniniz varsa mesaj orijinal sohbetinde açılır.” 

Güncelleme kapsamında bir “Alıntı Biçimlendirme” adımı da atılıyor, firma bu konuda şunları söylüyor: “Başkalarından doğrudan alıntı yapmanın ötesinde, bir yanıtta birden fazla alıntı dahil olmak üzere herhangi bir metne alıntı biçimlendirmesi ekleyebilirsiniz.”

Bu güncelleme aynı zamanda mesajlarınızdaki bağlantı ön izlemeleri üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Artık medya boyutunu değiştirebilir, ön izlemenin mesajınızın üstünde veya altında görünmesini seçebilir veya birden fazla bağlantı varsa hangi bağlantının ön izleneceğini seçebiliyorsunuz.

Güncelleme için, “Mesajları iletirken, bir yanıta bağlantılar eklerken veya üçünü birlikte yaparken yanıt verdiğinizde, artık menüdeki yeni sekmeleri kullanarak tüm ayarlara erişebilirsiniz.” açıklamasını da yapan Telegram, “Premium” abonelerinin hesapları için bir renk veya renk kombinasyonu seçmesine imkan tanıyarak da özelleştirme gücünü geliştiriyor. 

Ayrıca artık başkaları alıntı yaptığında veya size yanıt verdiğinde mesajlarınızın arkasında benzersiz bir arka plan oluşturarak desen olarak kullanılacak bir simge seçebiliyorsunuz. Hikayeler tarafında yeni olarak videoları ileri sarmanıza ve geri sarmanıza izin vermeye başlayan uygulama, daha iyi ve aydınlık özçekimler için sıcaklık ve yoğunluk ayarını da sunuyor.

Telegram yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

https://log-com-tr.cdn.vidyome.com/embed/SvPjdo3VdkQ.htm

Paylaş