Yeni jenerasyon Opel Mokka ile ilgili resmi kaynaklardan önemli bilgiler

14 Mayıs 2020 09:00

Test süreci hummalı bir şekilde devam eden yeni Opel Mokka için resmi kaynaklardan detaylar gelmeye devam ediyor. Eski nesile göre hatırı sayılır değişimler yolda.

Bir süredir test sürecindeki gelişmeleriyle gündem olan yeni Opel Mokka için adım adım son rötuşlar yapılıyor. Kamuflajlı olarak resmi görselleri de paylaşılan araçla ilgili doğrudan geliştirme ekibinden detaylar almaya devam ediyoruz. Kuzey Kutup koşullarında test etmek için İsveç’e şubat ayında görürülen Mokka’nın dayanıklılıklığıyla birlikte şasi dinamikleri ve elektronik yardım sistemleri için önemli bir yol kat edildi. Mokka‘nın “her durumda kolayca kontrol edilebilir” kalmasını sağlamak için, amortisör ve direksiyon tepkiler yazılımsal parçalarla optimize edildi. Peugeot grubunun CMP platformu üzerine geliştirilen yeni jenerasyon bu sayede bir öncekine göre hissedilir derecede farklı bir sürüş deneyimi sunacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Opel Mokka bir önceki nesline göre deneyimde fark vadediyor

Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Mokka AR-GE Proje Koordinatörü Karsten Bohle; “Test sürüşlerinin saat gibi kusursuz işlediğini söyleyebilirim. Bir önceki nesle göre yakaladığımız düşük ağırlık ve kompakt dış boyutları ile yeni Mokka geliştirmelere iyi tepki veriyor. Özellike sürüş deneyimi ve konfor çok üst düzey olacak.” ifadelerine yer verdi. CMP platformu sayesinde selefinden 120 kilogram daha hafif olacağı açıklanan Mokka, ebatsal olaraksa eski nesliyle neredeyse aynı dingil mesafesine sahip olacak. Yeni platformun bir diğer önemli avantajı da Mokka-e olarak bilinen yeni bir elektrikli versiyona uygunluk sağlaması. Peugeot 2008 örneğinde gördüğümüz bu dinamiklerin oldukça iddialı olacağını da söyleyebiliriz. Bu yıl içerisinde üretimine başlanacak olan yeni Mokka’nın ilk teslimatları 2021’in ilk yarısı içerisinde başlayacak.

İlginizi çekebilir

Tam elektrikli özellikleriyle Opel Corsa-E

Paylaş