110 km menzil sunan katlanabilir elektrikli bisiklet: “Fuell Folld”

22 Aralık 2023 09:56

Dünyaca ünlü motosiklet tasarımcısı Erik Buell’in elektrikli bisiklet şirketi Fuell, bu sefer katlanabilir elektrikli bisiklet Fuell Folld ile karşımızda.

Elektrikli bisiklet pazarı her kategoride büyümeye devam ediyor. Bugün karşımıza çıkan katlanabilir elektrikli bisiklet Fuell Folld, iddialı bir seçenek olarak dikkat çekmeyi başardı. Modern bir tasarıma sahip olan ve tam ortadan katlandığı için araçlarda taşıması kolay olan bisiklet, Avrupa’daki kurallar göz önüne alınarak tasarlanmış ve 85 Nm tork değerine sahip olan 250 watt elektrik motoru ile 25 km/s hıza (Yasal limit) rahatlıkla çıkabiliyor. Bünyesinde 720 Wh kapasitesinde bir batarya taşıyan bisiklet, katlanabilir yapıda olmasına rağmen tam 110 km menzil getiriyor ve bu birçok kişi içi neredeyse bir aylık kullanım anlamına geliyor. Motosiklet gibi gaz verilerek yol alınamayan model, Shimano imzalı vites / dişli sistemi ile Tektro imzalı hidrolik disk frenler ile donatılmış ve kalın lastikleri ile süspansiyon sistemiyle konforlu bir sürüş vadediyor. Arkasında 10 kg kadar yük taşınabilen Fuell Folld, toplam 37 kg ağırlığında ve Avrupa’da 2.500 euro fiyatla satışa sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce Fuell imzalı olarak Flluid-2 ve Flluid-3 karşımıza çıkmıştı. Erik Buell tarafından “Flluid-1 modelimiz üzerinden edindiğimiz bilgileri, üstün özelliklere sahip şehir içi ulaşım çözümleri geliştirmek için kullandık ve Flluid-2 ile Flluid-3’ün otomobillere gerçek birer alternatif olmasını sağladık.” açıklaması ile tanıtılan modeller, özellikle menzil konusunda öne çıkmıştı. Flluid-2, toplam 2 kWh kapasite getiren iki farklı çıkarılabilir yapıdaki batarya paketi ile tam 362 km menzil vadediyor. Bu değer elbette belirli şartlar altında elde edilen maksimum değer ancak kâğıt üzerinde çok iyi görünüyor.

Flluid-3 ise açıklamaya göre 1 kWh batarya paketi ile 177 km seviyesini görebiliyor. İki bisiklet modelinde de ortak olarak sürekli 750W güç verebilen Valeo imzalı elektrik motorlarına yer veriliyor. Tam 130 Nm tork üreten motor ile güç konusunda sorun yaşamayan elektrikli bisiklet modellerinde, aktarım Gates imzalı karbon kayış üzerinden yapılıyor. Şehir içi odakları kapsamında yerleşik çamurluklar ile gelen bisikletler, disk frenleri unutmuyor ve süspansiyon sistemleriyle konforlu sürüş getiriyor.

Katlanabilir elektrikli bisiklet yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş