reklamı kapat

POPÜLER

2017 James Dyson Ödülü
2017 James Dyson Ödülü
2017 James Dyson Ödülü
2017 James Dyson Ödülü
2017 James Dyson Award
2017 James Dyson Ödülü

2017 James Dyson Ödülü’nün kazananı kanser tespit cihazı oldu [Video]

Çözümü bulunamayan kanser, her gün binlerce insanın canını alıyor ve bunun için yapılan her çalışma büyük önem arz ediyor. 2017 James Dyson Ödülü‘nün kazanan kanser tespit cihazı ise büyük gelecek vadediyor.

James Dyson (Dyson teknoloji şirketinin kurucusu ) Vakfı tarafından yeni nesil mühendislik ve tasarım projelerinin bulunması amacıyla düzenlenen James Dyson Ödülü’nün 2017 kazananı belli oldu. Uzun süredir devam eden yarışmanın kazananı bu yıl sKan isimli cihaz oldu. Kanada’da yer alan McMaster Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan sKan, cilt kanserini tespit edebilen bir cihaz. Ucuza üretebiliyor olmasıyla dikkat çeken cihaz, en ölümcül cilt kanseri olan melanoma ile ilişkili anormallikleri tanımlamak için cildin ısı haritasını çıkartıyor ve erken tespit sağlayabiliyor. Söylendiği kadarıyla kanser hücreleri normal hücrelerden daha çok ısı üretiyor.

2017 James Dyson Ödülü sayesinde hayatımız değişebilir

Biliyorsunuz kanser tedavisinde erken tespit de çok büyük önem arz ediyor. Özellikle cilt kanserinde görsel inceleme gerekiyor ve doktorlar bunu zaman zaman kaçırabiliyor. İşte bu noktada devreye giren basit yapılı sKan, milyonlarca hayatı kurtabilecek güçte bulunuyor. Yarışmayı kazanan ekip, evine Dyson’dan aldığı 30 bin pound ödül ile dönüyor. Bu parayla üzerinde çalışmalara devam edilecek cihazın tanıtım videosu aşağıda izleyebilirsiniz. Umarız cihaz bir an önce yaygınlaşır.

Video