reklamı kapat

POPÜLER

MacBook

2018 MacBook ve Apple Watch hakkında son gelişmeler

Apple’a yakınlığıyla bilinnen ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2018’de satışa sunulacak Apple ürünleriyle ilgili tahminde bulundu.  Şu anda piyasada satılan iPhone 8 ve iPhone X’da sıvı kristalden yapılmış yeni bir esnek devre karlı kullanılıyor. Her iki telefonda da bu kart telefonların anten tasarımında; iPhone X’da ise bu kart anten tasarımına ek TrueDepth kamerasında da yer alıyor.

LCP FPCB  adı verilen teknoloji, yüksek hız ve düşük gecikme süresine sahip veri aktarımı sağlıyor. Kuo’nun iddiasına göre Apple, Career isimli şirketle iş birliğine imz atıp bu teknolojiyi MacBook ve Apple Watch’a getirmeyi planlıyor.  Apple tarafından geliştirilen teknoloji sayesinde yeni MacBook‘lardaki ve Apple Watch‘lardaki iç kısımların daha fazla alana sahip olacağı belirtiliyor. Apple’ın bu teknolojiyi kullanması durumunda yeni MacBook’lara USB 3.2 ve diğer I/O bağlantıları daha kolay yerleştireceği ifade ediliyor. Apple’ın önümüzdeki yıl satışa sunacağı LTE destekli Apple Watch’taki LCP anten tasarımı için Career ile birlikte çalışacağı iddia ediliyor. Şu anki Apple Watch’taki LTE anten tasarımının PI tabanlı olduğunu söyleyelim.

2018 model iPhone’lara hız dopingi

Analistin daha önce yapmış olduğu açıklamada Apple’ın 2018’de satışa sunacağı yeni iPhone modellerinde daha hızlı LTE bağlantısı tercih edeceğini belirtmişti. Şirketin 2×2 MIMO teknolojisi yerine 4X4 MIMO standardına destek vereceği ifade edilmişti. Yapılacak bu iyileştirme sayesinde yeni iPhone’lardaki LTE bağlantısının çok daha hızlı olacağı dile getirilmişti.