reklamı kapat

POPÜLER

Apple 2018 MacBook pro

2018 MacBook Pro modelleri yine bir can sıkıcı sorunla gündemde [Video]

Teknoloji devi Apple, bugün yine 2018 MacBook Pro modellerinde kendisini gösteren yeni bir sorunla gündemde. Bu sefer sıkıntı ses tarafında.

Apple’ın 2018 MacBook Pro ailesi, geçtiğimiz haftalarda yaşanan performans sorunuyla gündeme gelmişti. Hatırlarsınız özellikle ekstra 2.400 TL ödenerek “2.9 GHz 6 çekirdekli 8. nesil Intel Core i9 4.8 GHz’e kadar Turbo Boost” işlemci, tam performansını veremiyordu. Bu sorunu bir yazılım güncellemesi ile ortadan kaldıran firma, bu sefer ses tarafında bir sorunla gündemde bulunuyor. 13-inç ve 15 inç 2018 MacBook Pro sahipleri tarafından bildirilen bu ses sorunu, büyük kitlelerde görülüyor. Hoparlörden oldukça rahatsız edici bozuk seslerin çıkması şeklinde görülen problem, elbette çok can sıkıyor. Henüz sorunun çözümü için atılmış bir adım bulunmazken, sorunun sinyal parazitinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Çözüm için bir yazılım güncellemesinin geleceği tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın 2018 MacBook Pro modelleri

Burada baktığımız zaman yeni 15 inç ekranlı model artık 6 çekirdekli Intel Core i7 ya da Core i9 işlemci ile elde edilebiliyor. 32 GB’a kadar DDR4 RAM ile donantılabilen dizüstü, 4GB VRAM’li AMD Radeon Pro harici ekran kartıyla alınabiliyor. SSD depolama ise tam 4 TB‘a kadar çıkarılabiliyor. 13 inç MacBook Pro ise dört çekirdekli Core i5 ya da Core i7 işlemcilerle alınabiliyor. Grafik tarafında 128MB eDRAM’li Intel Iris Plus 655 kullanan dizüstü, 2 TB‘a kadar SSD ile donatılabiliyor. Bu model sadece 16 GB DDR4 RAM ile elde edilebiliyor. Yeni modellerin fiyatları 11 bin TL’den 40 bin TL’ye kadar gidiyor.

İlgili Video

Popüler dizüstünün tanıtım videosu