reklamı kapat

POPÜLER

2019 Toyota Corolla Hybrid’e yakından bakın

 - Güncelleme: 13 Şubat 2019 11:15

Çin’deki fuarın ardından Amerika’daki kullanıcılarla buluşan 2019 Toyota Corolla Hybrid, Avrupa pazarındaki versiyonla benzeyen özelliklere sahip.

Yeni jenerasyonuyla birlikte son yıllarda hiç olmadığı kadar sportif bir karaktere bürünen Toyota Corolla, Türkiye için de çok önemli bir model olarak yoluna devam edecek. Avrupa pazarında satışa sunulacak olan hibrit versiyonunun ülkemizde üretileceği açıklanan Corolla, Amerika pazarının da demirbaşları arasında. O pazarda tasarım olarak ufak farklılıklar barındıran bir versiyonla kullanıcılarla buluşacak olan otomobilini Los Angeles’taki fuara getiren Toyota, hibritle ilgili tüm merak edilen verileri de resmiyete kavuşturdu. Amerika’da sunacağı modelde de 1,8 litre temelli hibrit motor sistemini kullanacağını gördüğümüz Corolla, satış rakamları bazında büyük bir beklentiyi de beraberinde getiriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik özellikler

Amerikalı Corolla’dan gelen teknik detaylara baktığımızda Türkiye’deki versiyonla büyük oranda benzerlik gösterdiğini net bir şekilde görebiliyoruz. 1,8 litre hacimli dört silindir içten yanmalı motorun elektrik üniteleriyle birleşmesiyle birlikte 120 beygirlik bir güç ortaya çıkıyor. CVT şanzımanla kombin edilen bu ünitenin 100 kilometre için paylaşışan ortalama tüketim verisi 4,7 litre dolaylarında. Otomobilde sunulan donanımlar da yine Türkiye’de göreceklerimizde benzerlik gösteriyor. 15 inçlik jantlar, sürüş modları, kablosuz akıllı telefon şarjı, 8 inçlik multimedya sistemi, 7 inçlik dijital sürücü ekranı, 10 inçlik head-up display ve çarpışma önleme sistemleri, Corolla hibritin destekleyici parçaları olacak. Şimdilik fiyat bilgisi paylaşılmayan modelle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.

İlgili video

2019 Toyota Corolla Sedan Amerika