reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi SQ5 TDI

2021 Audi SQ5 TDI; yeni model yılının performans dinamiklerine etkisi

Ailenin standart üyelerinin ardından makyaj değişimlerinden nasibini alan 2021 Audi SQ5 TDI, yola etkili adımlarla devam ediyor.

Ürün gamındaki makyaj esintilerini kademeli olarak dağıtmaya devam eden Audi cephesinde yeni rota SQ5 TDI. Performans dinamiklerinin dizel motorla bir araya geldiği versiyon, 2021 model yılıyla birlikte çok daha nitelikli bi hale getiriliyor. Yaz döneminde tanıtımını gerçekleştirilen Q5’in merkezinde şekillenen bu değişimler sayesinde bizleri çok daha agresif bir modelin karşıladığını görüyoruz. 2021 Audi SQ5 TDI için kaputun altında yatan motorda çok ciddi bir revizyon karşımıza çıkmıyor. Altı silindir mimarisine sahip makinenin yaklaşık 340 beygir güç ve 700 Nm torkla yola devam etttiğini görüyoruz. Maksimum tork değerini alt devirlerden itibaren lineer şekilde verebilen bu motor sayesinde SQ5 TDI, 0’dan 100’e hızlanmasını 5,1 saniyede tamamlayabiliyor. Aracın erişebileceği maksimum sürat değeriyse 250 km/s ile limitlendirilmiş durumda.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Audi SQ5 TDI cephesindeki teknik yenilikler

Audi cephesinin motor üzerinde paylaştığı rakamsal verileri yapılan teknik yeniliklerle desteklemek de şart. Bu kapsamda ilk dikkati çeken verimlilik alanındakiler. Mühendislerin kullandığı yeni pistonlar sayesinde motor içerisinde yanma anında ortaya çıkan ısının daha iyi bir şekilde korunabildiğini görüyoruz. Makyaj öncesinde kullanılan pistonlardaki alüminyum alaşımın yerini alan güçlendirilmiş çelik malzeme buradaki etkiyi yaratmada başrolü üstleniyor. Hava/yakıt karşımını odalara sağlayan enjektörlerdeki yenilen ve iyileştirilen turbo sistemi de genel resimdeki başarıyı tetikliyor. Motordaki 48V hibrit desteği de görevini yapmaya devam ediyor. Makyajın kokpit bölümüne etkisi ise son nesil multimedya sistemleriyle kendisini gösteriyor. 10,1 inçlik multimedya ekran ve 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı bu farklılıkların hissedileceği bölümler. Yenilenen SQ5 TDI Avrupa pazarına 2021’in ilk çeyreği içerisinde sunulacak. Aracın Almanya fiyatı ise 68.137 euro olarak açıklandı.

İlginizi çekebilir

BMW iX; yeni dönemin elektrikli amiral gemisi tanıtıldı