reklamı kapat

POPÜLER

Spotify

2021 hedefi kaçtı, beklenen Spotify HiFi paketi için belirsizlik arttı

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik servisi Spotify, merak edilen yeni servisi Spotify HiFi için halen çıkışı yapmadı.

Spotify HiFi, hatırlarsınız 22 Şubat 2021 tarihinde “geliyor” şeklinde resmi olarak duyuruldu. Bu duyuruda spesifik bir tarih verilmemiş, sadece 2021’in sonunda çıkış yapılacak denilmişti. Ancak 10 Ocak 2022 itibarıyla servis halen çıkışını yapmadı. Bu konuda bugün bir açıklama yapan firma, “HiFi kalitesinde sesin sizin için önemli olduğunu biliyoruz. Aynı şeyleri hissediyoruz ve gelecekte Premium kullanıcılara Spotify HiFi deneyimi sunmak için heyecan duyuyoruz. Ancak henüz paylaşacağımız bir zamanlama detaylarına sahip değiliz.” dedi.

Yani HiFi paketi için 2022’de tam olarak ne zaman çıkış yapılacak halen netleşmiş değil. Bu durum büyük bir kesimin tepkisini alıyor ve çünkü rakipler HiFi müzik keyfi sunuyor. Örneğin Apple’ın Apple Music tarafına getirdiği HiFi müzik paketi, kişilere kayıpsız, yüksek kaliteli müzik keyif sunuyor. Spotify’ın kendi açıklamasına göreyse HiFi paketi kişilere “CD kalitesinde kayıpsız müzik” verecek.

Spotify HiFi paketinin çıkışı için net tarih verilmediği gibi henüz ne kadar olacağı da bilinmiyor. Ancak paketin tüm Premium kullanıcılar için ücretsiz olma ihtimali bulunuyor. Apple yüksek kaliteli Apple Music için ekstra ücret almıyor. Aynı zamanda Amazon da yüksek kaliteli müzik paketini 2021’de ücretsiz yapmıştı.

En son yapılan resmî açıklamaya göre Spotify şu an 172 milyondan fazla ücretli aboneye sahip. Firmanın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 381 milyonun üzerinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle