reklamı kapat

POPÜLER

2021 Nissan GT-R

2021 Nissan GT-R Nismo Special Edition; Godzilla’ya yeni model yılında makyajlı paket

 - Güncelleme: 16 Nisan 2021 13:39

Ufak güncelleştirmeler ve yeni Special Edition paketiyle yola sakin şekilde devam ettirilen 2021 Nissan GT-R Nismo, bildiğimiz performans standartlarına geziyor.

Nissan’ın artık kült haline gelen modeli GT-R, değişmekte olan otomobil pazarında hala geleneksel karakterini koruyan isimler arasında. Uzun süredir ufak makyajlarla güncellenerek yola devam ettirilen model için 2021 de benzer bir reçetenin uygulandığı bir dönem olarak kayıtlara geçecek. Kısa süre önce tanıtımı gerçekleştirilen 2021 Nissan GT-R Nismo, yenilenen gövde panelleri ve tasarımsal donanımları dışında ciddi revizyonlar barındırmadan sakince yola devam ediyor. Teknik nitelik bazında da büyük oranda aynı rakamlara sahip olan GT-R Nismo, geçtiğimiz süreçte elde ettiği rekorları korumak konusunda hala kendinden emin gibi görünüyor. Special Edition üzerinden görünen modelde dikkat çeken yeniliklerden birisi de ilk kez elektrikli Ariya’da kullanılan yeni marka logosunu taşıyacak olması.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Rakamlarla 2021 Nissan GT-R Nismo Special Edition

Nissan cephesinden gelen teknik tabloya baktığımızda motor konusunda biraz önce de bahsettiğimiz dinginlik karşımıza çıkıyor. 3,8 litrelik twin-turbo destekli V6 motor yaklaşık 600 beygir güç ve 650 Nm tork gibi önceki versiyondan da yabancı olmadığımız verilerle yola devam ediyor. Altyapı elemanları konusunda da standart pakette değişime gitmeyen marka, Special Edition paketinde ise; volan, krank mili, bağlantı rotları ve pistonlarda sürüş performansında etki yaratacak ufak “gıdıklamalar” yaptığını özellikle belirtiyor. Bu paketle birlikte gelen karbon kaput detayı da aracın ağırlığına olumlu etki yaratacak nitelikli parçalar arasında. Fiyatları henüz açıklanmayan GT-R Nismo Special Edition sonbahar dönemine kadar Japonya pazarında satışa sunulacağı resmiyet kazanmış durumda.