reklamı kapat

POPÜLER

2021 Samsung TV

2021 Samsung TV’lerin büyük bulut oyun güncellemesi çıkmaya başladı

2022 model Samsung televizyonlar sonrasında 2021 model Samsung televizyonlar bir oyun merkezi haline getiriliyor.

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Xbox odaklı birçok duyuru yapmış ve bunlar arasında yeni Xbox TV uygulaması da yer almıştı. İlk aşamada Samsung’un 2022 model akıllı televizyonları için gelecek bilgisi verilen uygulama, kişilerin konsol olmadan tüm oyunları direkt olarak televizyonları aracılığıyla oynamasına imkân tanıyacaktı. İşte bu uygulama ve fazlası geçtiğimiz ay 2022 model Samsung televizyonlar için gönderildi. Firma geçtiğimiz hafta ise 2021 model televizyonlarını oyun açısından geleceğe taşıyacağını duyurdu.

Firmanın “QN800, QN850, QN900, WS1A, QN700, LS03A, AU7000, AU8000, AU9000, Q50, Q60, Q95 ve Q70” model ismine sahip televizyonları, bugün itibarıyla gönderilmeye “Samsung Gaming Hub” güncellemesi ile oyun konusunda çok daha güçlü hale gelmeye başladı. Yıl sonuna kadar kademeli olarak yukarıdaki cihazların her sahibine gelecek güncelleme ile kişiler, direkt olarak televizyonları üzerinden Nvidia GeForce Now, Utomik, Twitch, Xbox TV ve Amazon Luna servislerine hızlı şekilde erişim sağlayarak oyun oynayabilecek. Bunun için abonelik ve yüksek hızlı internet yeterli olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gerçekten çok geniş bir kapsama ile güncelleme gerçekleştirecek firma, bu uygulamaların hepsini daha önce de söylediğimiz üzere Türkiye’de kullanıma açmayacak. Çünkü Türkiye’de sadece Nvidia GeForce Now servisine erişim sağlanabiliyor. Yurt dışında Nvidia GeForce Now RTX 3080 aboneleri televizyonlarında 4K oyun keyfi de yaşayabiliyor. Bu paket maalesef henüz Türkiye’de sunulmuyor.

Herhangi bir PC ya da konsola gerek kalmadan, sadece yüksek hızlı internet sayesinde oyun keyfi sunabilecek ve bu gerçekten çok güzel olacak 2021 Samsung televizyon modellerine, 2022 modellerine olduğu gibi kablosuz Bluetooth kontrolcüler de bağlanabiliyor. Bu sayede etkili bir oyun deneyimi elde edilebiliyor.

Samsung gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı