reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Kodiaq RS

2021 Skoda Kodiaq RS; makyaj sonrası ailenin performans zirvesi neler getirecek?

 - Güncelleme: 13 Nisan 2021 15:22

Emisyon standartlarının karşılanabilmesi adına yeni motor seçeneğiyle gelen 2021 Skoda Kodiaq RS, tasarımıyla da fark yaratacak.

Makyajlanan Kodiaq’ın tanıtımıyla birlikte gözlerimizin özellikle aradığı RS de örtülerinden kurtulan versiyonlar arasında kendisine yer buldu. Emisyon standartları nedeniyle bir süre önce ürün gamından kaldırılmak zorunda kalınan eski dinamikler sonrası, Skoda cephesinin yeni Kodiaq RS formülü merak ediliyordu. Tanıtımla birlikte kendisini gösteren o formül, önceki pakette kullanın bi-turbolu dizelin yerini alan benzinli motoru içeriyor. 2.0 litrelik dört silindirli TSI motor, emisyon oranındaki düşüşün yanında getirdiği 60 kilogramlık hafiflemeyle de dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Skoda Kodiaq RS teknik özellikleri

Makyaj öncesi Kodiaq RS’te 240 PS’lik güç üreten dizel motorun yerine gelen benzinli üniteyle birlikte bu noktadaki değer 245 PS’e yükseliyor. Tork bazında şüphesiz dizel kadar etkin olmayacak olan bu motorun, 60 kilogramlık hafifliğiyle aradaki açığı kapatma potansiyeli de yok değil. RS versiyonu motoruyla olduğu kadar görünümüyle de ailenin diğer üyelerinden ayrılıyor. Siyah çerçeveli ızgara ve tamponların tamamında farklılıklar kolaylıkla ayırt ediliyor. Versiyona özel olarak gelen ve aerodinamik kriterler gözeterek tasarlanan 20 inçlik jantlar da tasarım olarak genel karakteri tamamlayıcı nitelikte. Bu versiyona özel olarak standart gelen LED Matrix ışıklandırmalar da kullanıcı deneyimine doğrudan etki edeceklerin başında geliyor. Kodiaq RS’in kokpiti de sportif genleri beklediğimiz gibi yansıtıyor. Kenarlıkları performansa uygun şekilde gelen RS logolu koltuklar ve kırmızı döşeme detayları ilk bakışta kendisini hissettiren parçalar arasında. Temmuz ayından itibaren Avrupa merkezli satışları başlayacak olan makyajlı Kodiaq ailesinin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

ZS EV tanıtımı