reklamı kapat

POPÜLER

2022 Skoda Kodiaq
2022 Skoda Kodiaq
2021 Skoda Kodiaq

2021 Skoda Kodiaq tanıtıldı; işte makyajla gelen yenilikler

 - Güncelleme: 13 Nisan 2021 14:56

SUV ailesinin zirvesine gelen makyajın esintilerini taşıyan 2021 Skoda Kodiaq, güçlenen karakteriyle çok daha kendinden emin görünüyor.

Skoda’nın yaklaşık 5 yıldır ürün gamında yer verdiği Kodiaq için değişim çanları nihayet çalmaya başladı. Bir süredir devam eden testlerin ardından nihai sonuçla bugün resmi olarak tanışıyoruz. 2021 model yılıyla birlikte gelen makyaj operasyonu, Skoda’nın SUV ürün gamının zirvesine çok daha doygun ve premium bir hava katma iddiasını taşıyor. Özellikle ön bölümde yapılan ışıklandırma ve krom detaylı yeni ızgara yapısı, 2021 Skoda Kodiaq için meydana getirilen güçlü karakterin dikkat çeken bölümleri arasında. Seçeneklere eklenen yeni renkler ve jant tasarımları da aracın görünümünü bir kat daha yukarı taşıyacak olan destek elemanları arasında karşımıza çıkıyor. Makyajlı Kodiaq’ın motor seçenekleri ise benzinli ve dizel olarak her türlü kullanıcı kitlesine hitap etme iddiasını taşıyor.

2022 Skoda Kodiaq
2021 Skoda Kodiaq

2021 Skoda Kodiaq tasarımından öne çıkanlar

Makyaj operasyonları daha önceki örnekler üzerinden iki farklı kola ayrılıyor. Buradaki örnekse tam anlamıyla halihazırdaki versiyonu daha ileri taşımak adına atılmış mantıklı parçalar üzerine kurulu. Kodiaq’ın tasarımında ön bölüm kadar arka tarafta da değişim esintileri kolaylıkla hissediliyor. Marka adının yeni fontlarla merkeze alınmasıyla birlikte tampon, spoiler ve difüzör gibi temel gövde parçaları da tamamen yenilenmiş durumda. Ön bölümde LED matrix teknolojisinin tercih edilebildiği yeni far tasarımı arka tarafta stoplara da yerine bir revizyonla aktarılmış durumda. Kodiaq’ın iç bölümünde ise yaşam alanını daha zengin gösteren elemanlar dikkat çekiyor. Yeni döşeme ve kaplama seçenekleriyle birlikte 10,25 inçlik dijital sürücü ekranı ve 9,2 inçe kadar yükseltilebilen multimedya ekran da son nesil Skoda modellerinde olduğu gibi göreve hazır olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Kodiaq için açıklanan motor seçenekleri

Makyajlanan Kodiaq’ın motor seçenekleri iki adet dizel ve üç adet benzinli olmak üzere toplamda beş farklı dinamik üzerine kuruluyor. Benzinli motorların giriş seviyesinde 1,5 litrelik ACT ünite 150 PS’lik güç değeri ve 6 kademeli manuel şanzımanla geliyor. 7 kademeli DSG ve 4×4 dinamiklerine sahip olmak içinse 2.0 litrelik benzinli motorlar devreye giriyor. Bu motor 190 ve 245 beygirlik (RS versiyon) güç değeriyle geliyor. Yenilenen 2.0 litrelik dizel motor için 150 ve 245 beygirlik güç değerlerinin yanında bir öncekine göre yüzde 80 oranında azaldılan azot oksit salınımı da dikkat çekiyor. Sürüş destek ve güvenlik sistemlerinde de yeni opsiyonları getirecek olan makyajlı Kodiaq ailesi temmuz ayından itibaren kademeli olarak Avrupa pazarındaki yerini alacak.

İlginizi çekebilir

Peugeot 508 hibrit