reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Octavia Scout

2021 Skoda Octavia Scout Türkiye’de; işte fiyat ve öne çıkan özellikler

 - Güncelleme: 13 Eylül 2021 13:30

Station wagon gövde tipiyle hafif arazi sürüş yeteneklerinin birlikteliğinden doğan 2021 Skoda Octavia Scout, 1,5 litrelik benzinli motorla listelerdeki yerini aldı.

Autoshow 2021 kapsamında Türkiye lansmanları yapılan modellerden birinin merkezinde yeni nesil Octavia var. Geçtiğimiz yılın haziran ayında küresel lansmanı gerçekleştirilen crossover ve SW gövde tipinin bir araya getirildiği Octavia Scout, bu organizasyonla birlikte Türkiye’de satışa sunulmaya başlandı. Ailenin maceracı modeli olarak lanse edilen 2021 Skoda Octavia Scout hem tasarımıyla hem de sunduğu teknolojilerle farklı bir kitleye erişme potansiyelini de beraberinde getiriyor. Bu keyifli versiyon fuar ile birlikte 469.800 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de de satışa sunulmaya başlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Skoda Octavia Scout teknik özellikleri

Yeni Octavia Scout, 150 PS güç üreten 1.5 litre e-Tec motor ve 7 ileri DSG şanzımanla Türkiye pazarında satışa sunuluyor. Araçta panoramik cam tavan, 10.25‘‘ dijital gösterge paneli, sanal pedal ve full LED Matrix ön far grubu gibi önemli teknoloji ve konforu odaklı özelliklerin standart olarak sunulması kullanıcıları memnun edecek noktalar arasında. Scout versiyonuyla birlikte görünüm dışında aracın yetenekleri de iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Hafif arazi sürüşlerinde beklentileri karşılaması adına 15 milimetre yükseltilmiş şasi (toplam yükseklik 163 mm) standart olarak geliyor.

Yükseltilmiş şasinin getirmiş olduğu avantaj ile Octavia Scout, 15.8 derece yaklaşma açısına, 14.4 derece ayrılma açısına sahip olmasıyla da zorlu yol şartlarına cevap verebiliyor. Scout paketi görünümdeki arazi çizgilerinin yanında, alt bölümde karter koruması ve süspansiyon konforu olarak da optimizasyonu sunacak. Araçta standart olarak 18 inçlik jant seti sunulurken içeride; kapı panelleri ve kollarında krom detaylar, gösterge panosunda modele özgü dekoratif kaplamalar ve Scout logoları öne çıkıyor. 640 litrelik bagaj hacmiyle gelen versiyonda elektrikli bagaj kapağı ve elektrikli açılabilir cam tavanın da standart olarak sunuluyor olması altı çizilmesi gerekenler arasında.

İlgili video