reklamı kapat

POPÜLER

2022 Apple Tasarım Ödülleri

“2022 Apple Tasarım Ödülleri” kazananları duyuruldu

Apple, WWDC22 ile beraber 2022 Apple Tasarım Ödülleri kazananlarını duyurdu. Önemli başarılara dikkat çekici ödüller verildi.

2022 Apple Tasarım Ödülleri özelinde firmadan gelen açıklamalar şöyle oldu: “Apple bugün düzenlenen yıllık Apple Tasarım Ödülleri’nde sınıfının en iyisi 12 uygulama ve oyunu onurlandırdı. Bu yılın kazananları arasında vizyonu, amacı ve mükemmelliğiyle kullanıcılara ilham veren uygulamalar aracılığıyla yenilikçi, yaratıcı ve harika tasarlanmış deneyimler sunan, dünyanın çeşitli yerlerinden geliştiriciler bulunuyor. Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da kapsayıcılık, keyif ve eğlence, görseller ve grafikler, etkileşim, sosyal etki ve inovasyon olmak üzere toplam altı farklı kategoride birer uygulama ve oyun ödüllendirildi. Kazananlar, her biri olağanüstü teknik başarılar gösteren 36 finalist arasından seçildi.

“Uygulamalar ve oyunlar hayatımızın vazgeçilmez parçaları olmaya devam ediyor. Geliştiricilerin teknolojilerimizi kullanarak her yerdeki insanlar için fark yaratan uygulamalar hazırlamayı sürdürmesi bizim için heyecan verici.” diyen Apple Global Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl Apple Tasarım Ödülü’nü kazananların imza attığı çalışmalar, uygulamaların nasıl dönüştürücü ve moral verici olabileceğini, hatta yaratıcı oyun deneyimleri sayesinde nasıl bir çıkış yolu sağlayabileceğini ortaya koyuyor. Tüm geliştiricileri başarılarından ötürü kutluyoruz.”

2022 Apple Tasarım Ödülleri özelinde Kapsayıcılık kategorisini kazanan uygulama Procreate oldu. Bu kategoride ödül alan oyun Wylde Flowers olurken, Keyif ve Eğlence kategorisinde (Not Boring) Habits uygulaması ve Overboard! oyununa ödül verildi. Etkileşim kategorisinde Slopes uygulaması ödül alırken, A Musical Story oyunu da eve büyük ödül ile döndü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sosyal Etki tarafında ödül alanlar Rebel Girls uygulaması ve Gibbon: Beyond the Trees oyunu oldu. Görseller ve Grafikler kategorisinde ödül alanlar Halide Mark II uygulaması ve LEGO® Star Wars™: Castaways oyunu oldu. İnovasyon kategorisinde ise ödül alanlar Odio uygulaması ve MARVEL Future Revolution oyunu oldu.

Apple “Dünyanın çeşitli yerlerinden on iki geliştirici kapsayıcılık, keyif ve eğlence, etkileşim, görseller ve grafikler, sosyal etki ve inovasyon açısından mükemmel tasarımlarıyla WWDC22’de ödüle layık görüldü” açıklamasında da bulundu.

2022 Apple Tasarım Ödülleri kazananları yanında bu da ilginizi çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca