reklamı kapat

POPÜLER

2022 Chevrolet Corvette Z06

2022 Chevrolet Corvette Z06; daha agresif karakter ile atmosferik motor bir arada

 - Güncelleme: 26 Ekim 2021 21:33

Amerikan süper otomobilinin tanımlarından birisi olarak lanse edilen 2022 Chevrolet Corvette Z06, özellikle teknik taraftaki dokunuşlarla fark yaratıyor.

Dodge cephesinin Viper’a veda etmesiyle birlikte bizleri geçmişin performans genleriyle harmanlanan nadir örneklerden biri olarak yola devam eden Corvette rozeti için bugün yeni bir dönüm noktası niteliğinde. Pazarlarda yaşanan emisyon standartları dinamikleri gereği yüksek hacimli motorlara adım adım veda edilirken, tanıtımı gerçekleştirilen 2022 Chevrolet Corvette Z06 için otomobil tutkunlarının güncel referanslarından biri olacağına olan inancımız tam. Z06 rozetinin ortadan motorlu kombinasyonla bir araya geldiği ilk örnek olarak karşımıza çıkarılan model, coupe ve convertible gövde tipiyle tercih edilebilecek.

2022 Chevrolet Corvette Z06, seri üretimdeki en güçlü atmosferik motorla geliyor

Model, içerisinde her ne kadar kendine has tasarımsal farklılıklar barındırsa da asıl sihir motor bölümünde olduğu için gözlerimizi ilk olarak teknik tabloya bakmadan edemiyor. Amerikan süper otomobili genlerinin tanımlarını üzerinde taşıdığı iddialarıyla sahneye çıkarılan yeni Z06’da 5,5 litrelik V8 makine standart olarak geliyor. 679 PS güç ve 623 Nm tork üreten bu motor, blok olarak tamamen alüminyum alaşımdan imal ediyor. Mühendislik ölçüleriyle Chevrolet’nin daha kompakt hacimlerdeki motorlarında kullanılan stroke ve bore değerlerine sahip olduğu söylenen motorun üstten çift egsantrikli mimarisi ise tamamen yeni bir tasarımla geliyor. Yakıt/hava karşımının patlamayı geçirdiği iç çemberler ve manifoldlarda mekanik bir parçanın kullanıldığını vurgulayan Chevrolet, tüm bu sistemi güçlendirilmiş alüminyum pistonlar ve titanyum bağlantı kollarıyla bir araya getiriyor. Yeni kombinasyonla birlikte makinede daha kompakt ebatlar olmasına karşın daha fazla güç elde edilebiliyor. Resmi kaynakların henüz aracın performans verilerini paylaşmadığını özellikler belirtmekte fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Corvette Z06 ile birlikte ailenin diğer üyelerine göre daha geniş ve agresif bir tasarım bizi karşılıyor. Tamponlardaki farklılıkların getirisi sayesinde hava giriş panelleri daha işlevsel bir hal alan otomobilde opsiyonel olarak karbonfiber paket de tercih edilebilecek. Bu paketle birlikte dış bölüme daha büyük bir ön lip, arka kanat ve aerodinamik iyileşme sağlayan gövde panelleri kullanıcıları bekliyor. Chevy, bu paketle 18,6 kilogramlık ağırlık kazanımının olanak tanındığını da özellikle belirtiyor. Süspansiyon ve fren tarafında da bu otomobile özel entegrasyonlar var. Ön ve kara süspansiyonlarda yüksek performanslı sürüşlere cevap verebilen yay ayarlamaları gelirken Brembo imzalı fren rotorları ön bölümde 370 milimetre, arka tarafta ise 380 milimetre olarak geliyor. Standart olarak launch control, çekiş sistemi, performanslı sürüş yönetimi, elektronik altyapılı sınırlı kaymalı diferansiyel kilidi ve pek çok aktif sürüş desteklerini barındıracak olan yeni Z06’nın fiyatı da önümüzdeki günlerde açıklanacak.