reklamı kapat

POPÜLER

2022 DS 4

2022 DS 4 için Türkiye satış tarihi açıklandı; işte detaylar

 - Güncelleme: 27 Ağustos 2022 10:51

Lanse edilişinin üzerinden bir 1,5 yıl geçen 2022 DS 4, ilk örnekleriyle birlikte eylül ayı içerisinde Türkiye’de olacak.

DS’in yeniden yapılanma sürecine Şubat 2021 itibarıyla dahil olan “4” için nihayet Türkiye yollarına çıkma vakti geldi. Yeni jenerasyonuyla birlikte SUV çizgileri barındıran Cross versiyonunun da olması sebebiyle ekstra ilgi odağı olan otomobil, eğer bir aksaklık olmaz ise eylül ayı içerisinde ilk örnekleriyle Türkiye’de satışa sunulacak. Resmi kaynaklardan paylaşılan bilgilere göre 2022 DS 4, Eylül ayında Türkiye’ye ilk etapta “TROCADERO” versiyonu ve BlueHDi 130 motor seçeneği ile gelecek.

2022 DS 4 hakkında öne çıkan bilgiler

Yeni nesil 4’ün gerek motor gerekse altyapısı, PSA grubundan bildiğimiz parçalar üzerine şekilleniyor. EMP2 platformu üzerine geliştirilecek olan otomobilin 4,4 metre toplam uzunluk değeriyle karşımıza çıkıyor. Marka tasarımcıların aracın genel ebatlarında sınıf kriterlerinde gezinmesine rağmen, çizgilerdeki farkılıklar DS 4’ün kendine has bir havaya bürünmesine olanak tanıyor. Modelin 430 litrelik bagaj hacmi sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni 4 ailesinin donanım listesi tahmin edebileceğiniz üzere bir hayli zengin. Dış bölümde 20 inç’e kadar genişleyen jant setleri, LED Matrix ışıklandırma grubunun ilk bakışta dikkat çekekeceğini söyleyebiliriz. Yeni nesille birlikte aileye eklenen Cross versiyonuyla birlikte modele SUV havasını getiren gövde eklentileri karşımızda olacak. Tavan barları, özel renk seçenekleri, çamurluk ve gövde korulamaları bunlar arasında ön planda olacak. DS ekibi burada kum, çamur ve çakıl gibi zeminleri özellikle baz alarak bu modelde ileri seviye çekiş kontrol sistemi, sürüş modları, aktif süspansiyon sistemi ve yokuş iniş kontrolü gibi işlevsel özellikleri standart olarak entegre ediyor.


Türkiye’ye ilk etapta satışa sunulacak olan paketin kaputunun altında çok da yabancı olmadığımız ve oldukça tutumlu bir motor seçeneği olacak. 130 beygir güç ve 300 Nm’lik tork değerine sahip olan bu motor ile DS 4, 0’dan saatte 100 kilometre hıza olan çıkışını 10,3 saniyede tamamlayabiliyor. 203 km/s’lik son sürate sahip olan modelin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi ise yakıt tüketimi. Verimliliğin ön planda olduğu bu versiyonda, 100 kilometrede 3,8 litrelik karma yakıt tüketimi değeri kesinlikle dikkat çekici. BlueHDi 130 motor seçeneği 8 ileri tam otomatik şanzıman ile kombin ediliyor. DS 4’ün ürün gamındaki motor seçenekleri arasında dizel ile birlikte benzinli ve hibrit de var. Benzinli motor ailesinde sırasıyla PureTech 130, PureTech 180 ve PureTech 225 kullanıcılara sunulurken, 225 beygirle gelen şarj edilebilir hibrit motorda 50 kilometreye kadar saf elektrikli sürüş menzili dikkat çekiyor.