reklamı kapat

POPÜLER

2021 DS 4

2021 DS 4; uzun süredir beklenen modelden ilk resmi detaylar geldi

 - Güncelleme: 05 Aralık 2020 02:22

Önümüzdeki yılın iddialı otomobillerinden olmaya hazırlanan 2021 DS 4, açıklanan detaylarıyla resmi olarak nabız vermeye başladı.

Yeniden yapılanma sonrası 7 ve 3 Crossback modelleriyle pazara hızlı bir geri dönüş yapan DS cephesinde hareketli günler devam ediyor. Son olarak “9” ile premium sedan sınıfındaki meydan okumasını Avrupa’ya taşıyan Fransız üreticinin binek sınıftaki ikinci hamlesi olacak “4” için de nihayet ciddi veriler paylaşıldı. Markanın geçtiğimiz yıllarda Türkiye pazarında da satışa sunduğu DS 4’ün geri dönüşüyle ilgili beklentiler ise, halihazırda olan dinamiklerin de getirisiyle fazlasıyla yüksek. Nitekim 2021 DS 4 için gönderilen ilk teknik verilerin içeriği de bu beklentileri haklı çıkartıyor.

2021 DS 4 kokpit detaylarıyla yeni bir deneyime açılıyor

İlk olarak 2010 yılında kullanıcıların karşısına çıkarılan ve yeni olarak nitelendirebileceğimiz yüzü 2018 model yılında sona eren “4”, 2021 model yılıyla yepyeni bir jenerasyona kavuşacak. Bu jenerasyonun temeli ise PSA grubunun diğer üyelerinden de tanıdığımız EMP2 platformuna dayanıyor. Bu sayede çok daha çevik ve hafif bir sürüş deneyiminin kapıları aralanıyor. Yeni altyapıyla birlikte yepyeni süspansiyon ve direksiyon sistemi de kullanıcıları bekliyor olacak. Son teknoloji elektronik desteklerle yolu analiz edece olan süspansiyonlar ve direksiyonun farklı şartlara göre uyum sağlayan bir karaktere dönüşebildiği bir şema sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni DS 4’ün motor dinamikleri de ailenin diğer üyelerindekilerle paralel. Tamamen elektrikli versiyona da sahip olması beklenen aracın, şarj edilebilir hibrit seçeneklerini de listelerde göreceğiz. Turbo destekli dört silindirli benzinli motorun merkezinde yer alacağı hibrit seçenek, elektrik motorunun da desteğiyle birlikte kombinasyonda 222 beygirlik güç değeri sunabilecek nitelikleri getiriyor. DS cephesi bu versiyonda 50 kilometrelik saf elektrikli sürüş menzilini de sunmayı vadediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni nesil 4’ün kokpit bölümünde radikal parçaların konumlandırılacağını görüyoruz. Konsola entegre edilecek olan ekranın 21 inç gibi devasa ebatlarda olması, bizlere içerisinde sürücü ekranının da olduğu yekpare bir tasarımın ipuçlarını veriyor. Bun şemanın benzerini güncel Mercedes modellerinden hatırlayabiliriz. Tasarımcılar bu ekranın daha rahat kullanılabilmesi adına konsola dokunmatik bir yüzey de entegre etmeye hazırlanıyor. Sahip olacağı elektronik desteklerle ileri seviye otonom sürüş dinamiklerini de beraberinde getirecek olan yeni “4” önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde daha somut parçalarıyla tekrar karşımızda olacak.

İlginizi çekebilir

Precept projesi gerçek oluyor

Fotoğraf kaynağı: Carscoops