reklamı kapat

POPÜLER

2021 Seat Tarraco e-Hybrid PHEV

2021 Seat Tarraco e-Hybrid PHEV; üretimi başlayan modelden bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 03 Aralık 2020 21:41

Tanıtımının üzerinden geçen 1 yılın ardından üretime alınan 2021 Seat Tarraco e-Hybrid PHEV, yabancı olmadığımız rakamsal verilere sahip.

Seat’ın ürün gamına eklendiği 2018’den beri yepyeni bir meydan okumayı da beraberinde getiren Tarraco, ailenin SUV sınıfındaki en üst modeli konumunda. Süreç içerisinde pek çok farklı versiyona kavuşturulan Tarraco için uzun süredir beklenen bir üye daha nihayet yola çıkıyor. Şarj edilebilir hibrit dinamikleriyle tanıtımının üzerinden geçen yaklaşık bir yıllık zaman diliminin ardından 2021 Seat Tarraco e-Hybrid PHEV için Almanya’daki tesislerde üretim macerası başladı. Önümüzdeki yılın ilk günlerinden itibaren pazarda tercih edilebilir seçenekler arasına eklenecek olan versiyon, Leon’dan da bildiğimiz bir motor kombinasyonuna sahip olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Seat Tarraco e-Hybrid PHEV teknik özellikleri

Tarraco e-Hybrid PHEV, kaputunun altında 1,4 litrelik turbo beslemeli benzinli motorun konumlandırılacağı bir versiyon olarak kullanıcılarını selamlayacak. Leon’da da birebir şekilde konumlandırılan bu motorun tek başına 150 PS güç ürettiğini biliyoruz. İşin hibrit ayağındaki elektrik motorunun da devreye girmesiyle birlikte toplamda 245 PS güç ve 400 Nm torka sahip bir Tarraco versiyonu listelerde karşımıza çıkmış olacak. Açıklanan fabrika verilerinde modelin 0’dan 100’e hızlanmasını 7 saniye civarında tamamlayabildiğini görüyoruz. Erişilebilecek maksimum sürat değeriyse 205 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Tarraco’yu tamamen elektrikli olarak kullanabilmenin kapıları da bu versiyonla açılıyor. Elektrikli sürüş modunda maksimum 50 kilometreye kadar menzil kat edebilmek mümkün olacak. Bunu mümkün kılan bataryayı doldurmak 3,6 kW kaynak üzerinden en iyi derecede 3,5 saat sürüyor. Sadece Xcellence ve FR donanım seviyeleriyle satın alınabilecek olan Tarraco e-Hybrid PHEV’in Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

İlginizi çekebilir

2020 Seat Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı