reklamı kapat

POPÜLER

2022 DS 4 kampanya
DS 4 kampanya
DS kampanya
DS 4

2022 DS 4 Türkiye’de satışa sunuldu; işte fiyat ve öne çıkanlar

 - Güncelleme: 01 Ekim 2022 13:03

Avrupa sonrası Türkiye pazarında da kullanıcılarla buluşmaya başlayan 2022 DS 4, iki farklı motor tipiyle listelerde.

Şubat 2021 itibarıyla markasının ürün gamına yepyeni bir formda döndürülen DS 4 için Avrupa pazarı sonrasında Türkiye yollarına çıkma vakti geldi. Ekim ayıyla birlikte listelerdeki yerini resmi olarak alan yeni jenerasyon, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Türkiye’ye ilk etapta “TROCADERO” donanım versiyonu ve BlueHDi 130 motorla ön plana çıkacak olan ürün gamı için başlangıç fiyatı da 1.080.600 TL olarak açıklandı.

DS 4 kampanya
DS kampanya
DS 4

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 DS 4 fiyat listesi

Markanın resmi kaynakları tarafından paylaşılan fiyatlar şu şekilde;

Benzin
DS 4 Trocadero PureTech 225 Otomatik – 1.112.000 TL

Dizel
DS 4 Trocadero BlueHDi 130 Otomatik – 1.080.600 TL

Donanımlardan öne çıkanlar

Yeni nesil 4’ün gerek motor gerekse altyapısı, PSA grubundan bildiğimiz parçalar üzerine şekilleniyor. EMP2 platformu üzerine geliştirilecek olan otomobilin 4,4 metre toplam uzunluk değeriyle karşımıza çıkıyor. Marka tasarımcıların aracın genel ebatlarında sınıf kriterlerinde gezinmesine rağmen, çizgilerdeki farkılıklar DS 4’ün kendine has bir havaya bürünmesine olanak tanıyor. Modelin 430 litrelik bagaj hacmi sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Yeni 4 ailesinin donanım listesi tahmin edebileceğiniz üzere bir hayli zengin. Dış bölümde 20 inç’e kadar genişleyen jant setleri, LED Matrix ışıklandırma grubunun ilk bakışta dikkat çekekeceğini söyleyebiliriz. Yeni nesille birlikte aileye eklenen Cross versiyonuyla birlikte modele SUV havasını getiren gövde eklentileri karşımızda olacak. Tavan barları, özel renk seçenekleri, çamurluk ve gövde korulamaları bunlar arasında ön planda olacak. DS ekibi burada kum, çamur ve çakıl gibi zeminleri özellikle baz alarak bu modelde ileri seviye çekiş kontrol sistemi, sürüş modları, aktif süspansiyon sistemi ve yokuş iniş kontrolü gibi işlevsel özellikleri standart olarak entegre ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de satışa sunulan Trocadero donanım paketinde standart olarak; 10 inçlik multimedya ekran, navigasyon, kablosuz Apple CarPlay, Android Auto, geri görüş kamerası, iki bölgeli otomatik klima, otomatik anahtarsız giriş ve .alıştırma sistemi, sekiz renkli ambiyans aydınlatması, elektrikli bagaj kapağı, açılır cam tavan, 19 inç alaşım jantlar, aktif güvenlik freni, aktif şerit takip yardımcısı gibi özellikler öne çıkıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’ye ilk etapta satışa sunulacak olan paketin kaputunun altında çok da yabancı olmadığımız ve oldukça tutumlu bir motor seçeneği olacak. 130 beygir güç ve 300 Nm’lik tork değerine sahip olan bu motor ile DS 4, 0’dan saatte 100 kilometre hıza olan çıkışını 10,3 saniyede tamamlayabiliyor. 203 km/s’lik son sürate sahip olan modelin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi ise yakıt tüketimi. Verimliliğin ön planda olduğu bu versiyonda, 100 kilometrede 3,8 litrelik karma yakıt tüketimi değeri kesinlikle dikkat çekici. BlueHDi 130 motor seçeneği 8 ileri tam otomatik şanzıman ile kombin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER