reklamı kapat

POPÜLER

2022 FIFA Dünya Kupası

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında çekilen ilginç fotoğraf: “Şarj olan futbol topları”

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında çekilen binlerce fotoğraf bulunuyor. Bunlardan bir tanesi diğerlerinden daha çok dikkat çekiyor.

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında düzenlenen karşılaşmalar teknolojik açıdan oldukça yakından takip ediliyor. Turnuva kapsamında Adidas tarafından geliştirilen ve yerleşik sensör sistemine sahip özel bir Al Rihla isimli futbol topu da kullanılıyor. Bu futbol toplarını şimdi gündeme getiren ise yukarıda gördüğünüz fotoğraf oldu. Bu fotoğrafta dört farklı topun standart şarj cihazları ile priz yanında şarj edildiği görülüyor.

Bu alışık olmadığımız durum elbette çok ilginç görünüyor, hayatımızda akıllı hale gelmeyen obje sayısı gün geçtikçe azalıyor. Merkezindeki sensör sistemi oldukça hassas olan futbol topu, saniyede 500 algılama ile yapılan her dokunuşu daha önce hiç olmadığı kadar detaylı şekilde kayıt altına alabiliyor.

Bu arada daha önce yapılan paylaşıma göre turnuva kapsamında VAR (Video Assistant Referee) sisteminin daha gelişmiş hali olan SAOT da (Semi-Automated Offside Technology) görevde bulunuyor. Bu yarı otomatik ofsayt teknolojisi, aktarıldığı kadarıyla 12 farklı stadyum kamerası ile destekleniyor ve hem futbolcuların hem de topun konumunu çok hassas şekilde takip ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Konuda “VAR futbol üzerinde çok olumlu bir etki yarattı ve büyük hataların sayısını önemli ölçüde azalttı. Yarı otomatik ofsayt teknolojisinin bizi bir adım daha ileriye götürmesini bekliyoruz.” açıklamasını yapan FIFA yetkilisi, yeni sistemin VAR’dan farklı olarak ofsayt çizgisini otomatik olarak çizebildiğini belirtiyor ve aynı zamanda elde edilen verilerden üç boyutlu görsel animasyonların hazırlanabildiğini aktarmıştı.

World Cup balls getting charged
byu/Gaz1105 ininterestingasfuck

2022 FIFA Dünya Kupası yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın