reklamı kapat

POPÜLER

2022 Kia Niro

2022 Kia Niro; radikal değişimler barındıran yeni neslin teknik detayları açıklandı

 - Güncelleme: 18 Ocak 2022 11:43

Beraberinde getirdikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekecek olan 2022 Kia Niro için fiyatlar öncesi önemli rakamlar göründü.

Tam elektrikli ve hibrit altyapısıyla Kia ürün gamından hep ayrı bir noktada konumlanan Niro, kasım ayında gerçekleştirilen ön gösterimle birlikte yeni nesliyle çok daha etkileyici bir otomobile dönüşeceğinin sinyallerini verdi. Kia’nın son yıllarda yakaladığı başarıyı devam ettirme konusunda EV6 ile birlikte öncü olma potansiyeli barındıran ikinci neslin sokaklara çıkış süreci için geri sayım devam ediyor. Yaklaşık üç ay önce gelen ilk resmi parçalar sonrasında 2022 Kia Niro ile ilgili artık rakamlar üzerinden de sohbet etme şansına erişiyoruz. Kısa süre içerisinde Avrupa pazarında satışa sunulacak olan C segment SUV temsilcisi, tasarımında olduğu kadar kullanışlılık tarafında da daha başarılı nitelikler barındırıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Kia Niro için kaputun altından ilk kilit detaylar

Önceki nesilde olduğu gibi versiyon bazında da bizi zengin bir Niro ürün gamı bekliyor. Hibrit, şarj edilebilir hibrit ve tam elektrikli olmak üzere üç farklı şekilde üretimi gerçekleştirilecek olan ailenin ilk bilinmesi gereken noktası altyapı tarafında. Halihazırda Hyundai ile paralel şekilde elektrik dönüşümü içerisinde olan Kia’nın EV6’da kullandığı altyapının burada kullanılmadığını görüyoruz. Bu vesileyle elektrikli Niro’nun kendine has bir model oluşu dikkat çekiyor. Bu versiyonda tek elektrik motoru ve 64 kWh’lik batarya ile birlikte 450 kilometrelik menzil değeri sabit kalıyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonda ise 1,6 litrelik benzinli motorun bir adet elektrik motoruyla kombin edildiği bir sistem bizi bekliyor. Bu iki ünitenin 140 beygirlik güç sunacağı sistemde 6 kademeli manuel şanzıman da listede olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ebatlardaki artış netleşti

Niro ailesinin önceki nesile göre bir katman yukarıya taşındığı noktaların başında ebatlar geliyor. 4.420 milimetrelik uzunluk, 1.825 milimetrelik genişlik ve 1.545 milimetreli yükseklik değeleri resmiyet kazanan modelin bu üç noktada da ciddi iyileştirmeleri söz konusu. Kia’nın paylaştığı verilere göre 64 milimetre daha uzun, 20 milimetre daha geniş ve 10 milimetre daha yüksek bir otomobil bizi bekliyor. Dış görünümde kendisini hissettireceğini düşündüğümüz bu iyileştirmelerin bagaj tarafında ise çok fazla bir etkisi söz konusu değil. 15 litrelik bir artışla toplamda 451 litrelik kullanım alanı sunuluyor ki buradaki kazancın temel sebepleri arasında bataryanın bagaj yerine arka koltukların altına konumlandırılması var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ebatlar dışında karakteri de tamamen yeniden şekillendirilen Niro’da bu çizgiler oluşturulurken verimliliği etkisi de ön planda tutulmuş. Fabrika verilerinde sürtünme katsayısı 0,29 olarak verilen araç, yeni sistemin de etkisiyle tüketimde artık daha verimli değerlerin yakalanmasına olanak tanıyor. Son olarak aracın kokpit detaylarına baktığımızda, tanıtımıyla birlikte ses getiren EV6’daki dinamiklerin büyük oranda burada kendisine yer buluşu hemen dikkat çekiyor. 10,25 inçlik dijital sürücü ve multimedya ekran ile birlikte 10 inçlik baş üst ekran donanım listesinde. Konsol tasarımındaki vites seçici ve diğer elemanlar da sade ve modern bir yaşam alanına olanak tanıyor. Kısa süre içerisinde fiyatlarının açıklanmasını beklediğimiz yeni Niro’nun bu yıl bitmeden Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video