reklamı kapat

POPÜLER

2022 Kia Niro

2022 Kia Niro; Türkiye’de satışa sunulan modelden öne çıkan teknolojik donanımlar

 - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 21:17

Dikkat çekici değişimlerle Türkiye’de yola çıkmaya başlayan 2022 Kia Niro, şimdilik sadece tek donanımla tercih edilebiliyor.

Ağustos ayı ile birlikte Türkiye pazarına giriş yapan önemli modellerden birisi de yeni jenerasyon Niro oldu. Pazara hem hibrit hem de tam elektrikli motor seçenekleriyle giriş yapan ürün gamı, donanım tarafında ise ilk etapta Prestige paketle geliyor. 2022 Kia Niro Prestige ile birlikte kullanıcılara; Ön Çarpışma Engelleme Asistanı, Şerit Takip ve Şeritte Kalma Asistanı, Uzaktan Akıllı Park Asistanı gibi tüm sürüş destek sistemlerinin yanında soğutmalı ön koltuklar, hafızalı sürücü koltuğu ve elektrikli yolcu koltuğu, 10.25” Supervision gösterge paneli ve 10.25” navigasyonlu multimedya sistemi standart olarak sunuluyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Kia Niro aktif sürüş destek asistanları

Yeni Kia Niro’da son jenerasyon aktif ve pasif sürüş destek asistanları karşımıza çıkıyor. Bu asistanlar hem yolda sürüş anında hem de park ve manevra sırasında oldukça işlevsel. Kör noktada başka bir araçla olası bir çarpışma algılandığında, Kör Nokta Çarpışma Engelleme Asistanı (BCA) Niro’yu otomatik olarak frenleyerek arka taraftaki araçlarla çarpışmayı önlemeye yardımcı oluyor. Dikey bir park yerinden geri geri çıkarken Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA), her iki taraftan başka bir araç yaklaştığında sürücüyü uyarıyor. Sistem, sürücü herhangi bir reaksiyon göstermediğinde ve bir çarpışma kaçınılmaz ise otomatik olarak fren uyguluyor.

Park stresini azaltmak için, sürücü araçtan indiğinde aracın kendi kendine park etmesini sağlayan Uzaktan Akıllı Park Asistanı (RSPA) sistemine sahip olan Yeni Kia Niro, diğer nesnelerle çarpışmayı önlemek için ultrasonik sensörler kullanıyor. Gaz, fren ve vitesi yöneterek park manevrasını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Aracın yolunda bir nesne algılandığında sistem otomatik olarak fren yapıyor. Güvenli bir şekilde park ettikten sonra Güvenli Çıkış Asistanı (SEA), araçtan inerken arkadan bir araç yaklaştığında uyarı veriyor ve elektronik çocuk kilidi arka koltuktaki yolcuların arka kapıyı açmasını engelliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Niro’da ayrıca Kia’nın ikinci nesil Ön Çarpışma Engelleme Asistanı da konumlandırılmış durumda. FCA 2, sürücülerin olası çarpışmalardan kaçınmasına yardımcı olmak için otomobiller, bisikletliler ve yayalar dahil olmak üzere yol kullanıcılarının hareketini sürekli olarak izliyor. Sistem ayrıca kavşaklarda güvenliği en üst düzeye çıkarmak için Kavşak Dönüşü ve Kavşak Geçişi işlevlerini de içeriyor.