reklamı kapat

POPÜLER

2022 Kia Sportage
Kia Sportage fiyat listesi

2022 Kia Sportage Avrupa versiyonuyla karşımızda; işte öne çıkanlar

 - Güncelleme: 01 Eylül 2021 12:50

Güney Kore’de satışları başlayan küresel versiyon sonrası Avrupa odaklı dinamikleri getiren 2022 Kia Sportage, ufak değişimlerle yolda olacak.

Beşinci jenerasyonuyla birlikte kuzeni Tucson’da olduğu gibi çok önemli değişimler geçiren Sportage, pazar payını artırma konusunda hiç olmadığı kadar iddialı konumda. Küresel lansmanın yapılmasının ardından bir süredir Güney Kore merkezli olarak bayilerde boy göstermeye başlayan yeni Sportage için nihayet Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa pazarı odağındaki dinamikler de netleşti. Planlandığı gibi duyurusu bugün gerçekleştirilen 2022 Kia Sportage, küresel versiyona oranla ebatsal olarak ufalan bölümleriyle dikkat çekiyor. 133 milimetre daha kısa bir gövdeyle gelen model, pazarda satılan rakipleriyle büyük oranda aynı seviyeye çekilmiş durumda. Bunun dışındaki pek çok özellik ise değiştirilmeden yola aktarılacak.

Kia Sportage fiyat listesi

2022 Kia Sportage için Avrupa’da satışa sunulacak motorlar

Toplamda 4.509 milimetre uzunluğunda olan yeni Sportage, 4.500 milimetre uzunluk değeriyle gelen Tucson ile hemen hemen aynı olacak. Standart olarak 591 litrelik bagaj hacmi vadeden modelin koltukları pasif hale getirildiğinde bu değer 1.780 litreye kadar esneklik gösteriyor. Referans almak adına bu bölümde de Tucson’a baktığımızda 598 litrelik bagaj hacminin sunulduğunu görüyoruz. Bu değerlerin bir önceki nesile göre ise uzunlukta 30 milimetre aks mesafesinde ise 10 milimetre daha iyi olduğu da atlanmamalı. Bagaj hacmi tarafında da eski Sportage’a göre yüzde 10’u bulan artış söz konusu.

Yeni nesil Sportage’un dikkat çeken tasarım karakteriyse değiştirilmeden Avrupa kanadına yansıtılıyor. Özellikle ön bölümündeki yeni ızgara ve ışıklandırma grubuyla en az Tucson kadar olumlu geri dönüşün alındığı modelin, kuzenini geride bırakma potansiyeli de var. Kia jant tarafında kullanıcılara 17 ile 19 inç arasında değişen ebatlarda yeni tasarımları da sunacak.

Sportage’ın kaputunun altında ise beklediğimiz gibi güncel pazar paralelinde elektrik dokunuşları hakim. Şarj edilebilir hibrit ve mild hibrit seçeneğinin yanında dizel motor da listede olacak. Kablo ile şarj edilebilen versiyonda 1,6 litrelik turbo benzinli motor 66,9 kW’lık elektrik motoru ve 13,8 kWh’lik batarya ile birlikte geliyor. Bu versiyonda 265 PS güçlük bir kombinasyon sunulacak. Başlangıç jeneratörü temelli bir diğer hibrit seçenek ise aynı motorun 150 ve 180 PS’lik güç değerleriyle kombin edildiği dinamiklerle geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dizel motoru tercih etmek isteyenler ise 1,6 litrelik motorun 115 be 136 PS’lik versiyonları arasında tercih yapabilecek. Şanzıman tarafında ise 7 kademeli çift kavrama ile birlikte 6 ileri manuel versiyonlara göre değişim gösterecek. Bazı Avrupa pazarlarına bu yılın son çeyreğinde gönderilmeye başlanacak olan yeni Sportage’ın Türkiye’ye 2022 model yılıyla gelmesini bekliyoruz.

İlgili video

Yeni Hyundai Tucson